fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Femei fara barbati”, o noua aparitie la Editura Polirom

femei-fara-barbatiO noua carte aparuta in colectia Biblioteca Polirom mi-a atras atentia astazi. Este vorba despre romanul “Femei fara barbati” scris de autoarea iraniana Shahrnush Parsipur. Romanul a fost ecranizat in 2009 in regia lui Shirin Neshat care a castigat Leul de Argint la Festivalul de film de la Venetia pentru aceasta ecranizare. Cartea este considerata o capodopera a literaturii contemporane si datorita subiectului acest roman a fost interzis de cenzura iraniana.

Cartea poate fi cumparata cu reducere de la elefant sau de la eMAG.

Despre carte:

Femei fara barbati urmareste destinele intretesute a cinci femei care ajung sa traiasca laolalta intr-o gradina din apropierea Teheranului. Cele cinci, printre care se numara o prostituata, o femeie instarita de virsta mijlocie si o profesoara, ajung sa ilustreze voci ale femeilor din societatea iraniana contemporana confruntate cu discriminarea generata de gindirea traditionalista si dogmatica. Farrokhlagha, proprietara gradinii magice, si-a ucis accidental sotul tiran. Mounes, necasatorita desi are 38 de ani, a fost atacata si ucisa de propriul frate. Gradina in care se regasesc cele cinci personaje reprezinta pentru ele un spatiu al izolarii si al libertatii, in care se refugiaza de realitate, dezvaluind astfel chipuri ale oprimarii la care sint supuse femeile din Iran.

„In Femei fara barbati, Shahrnush Parsipur afirma inca o data adevarul simplu ca fragilitatea si puterea isi stau alaturi, iar calitatile acestea sint delicate, pretioase si vesnic feminine.” – Shirin Neshat, regizoarea filmului Femei fara barbati

„Shahrnush Parsipur isi scrie romanul cu unelte de prozator, dar si de polemist; Femei fara barbati e si o forma de protest impotriva discriminarii femeii in traditia persana.” – Publishers Weekly

Anuta Stanculeanu
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri de pana la 45% la cartile in engleza

Next Article

Reducerile zilei. 14 noiembrie 2014

Related Posts

Total
1
Share