fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dr. Hedi Hoka: “«Iubesc sa fiu femeie» este cartea raspunsurilor care-ti fac viata frumoasa, o sursa de inspiratie ori de cate ori simti ca ai nevoie de aripi sa zbori”

Acum cateva zile, pe bookuria anuntam lansarea cartii Iubesc sa fiu femeie, scrisa de Dr. Hedi Hoka. Articolul a fost foarte bine primit de publicul nostru asa ca ne-am simtit obligati sa incercam sa aflam mai multe despre autoare si cartea sa. Asa ca multumita echipei BookLand reusim sa va oferim astazi un interviu in exclusivitate cu Dr. Hedi Hoka. Cititi-l, aveti lucruri frumoase de aflat :)

Dr.-Hedi-HokaCine este Dr. Hedi Hoka?

Sunt doctor in psihologie, psiholog specialist in dezvoltare personala, antreprenor si autor de carti. Servesc un scop nobil: acela de a aduce stiintele comportamentale si descoperirile neuropsihologiei mai aproape de oameni. Deoarece este foarte important sa avem grija de mintea noastra. Am peste zece ani de experienta in consiliere psihologica si coaching, sunt membra a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, Colegiului Psihologilor din Romania, a International Leadership Association din S.U.A.  si a Mindfulness Association din Marea Britanie. Sunt ambasador TEDxCluj si Jamie Oliver, Food Revolution.

Care este conexiunea dintre psihologie si pasiunea de a scrie?

Cand eram in scoala generala, o profesoara de literatura m-a incurajat pentru prima oara sa scriu. Mi-a spus ca felul in care scriam compunerile libere erau minunate. Cand am devenit psiholog, pur si simplu, intr-o zi am inceput sa scriu povesti terapeutice, dar n-am spus nimanui. Un coleg mi-a gasit o poveste uitata probabil de mine in imprimanta. A citit-o si mi-a zis ca este extraordinara si ca vrea s-o citeasca unui pacient adolescent. Ulterior, m-a contactat sa-mi spuna ce efect pozitiv a avut asupra adolescentului povestea mea. Si m-a incurajat sa scriu mai multe. Pe de alta parte, o tehnica pe care eu o indragesc foarte mult este cea a jurnalului. In consilierea psihologica incurajam clientii sa-si scrie intr-un jurnal gandurile pe care le au. Este un instrument foarte bun pentru constientizare. Scriindu-mi gandurile, emotiile sau ceea ce s-a petrecut peste zi intr-un jurnal, mi-am dat seama ca ador sa scriu. Vreau sa impartasesc aceasta experienta bogata pe care am acumulat-o de-a lungul timpului, iar scrisul este o modalitate excelenta pentru a face acest lucru.

Care este cea mai mare realizare a ta pe plan profesional?

Vorbind de momentul prezent, faptul ca mi s-a publicat prima carte. Mi-am dorit dintotdeauna sa devin scriitoare. Iar acest vis s-a implinit de curand.

Iubesc_sa_fiu_femeie_COVERDe ce ati ales acest titlu: ”Iubesc sa fiu femeie”?

Am scris aceasta carte pentru a transmite femeilor din intreaga lume un mesaj puternic: femeile sanatoase din punct de vedere emotional si mental se bucura, mai presus de toate, ca sunt in viata si se accepta pe sine deplin doar pentru simplul fapt ca sunt fiinte umane. Femeile, azi, au libertatea de a alege sa se bucure de viata. Pot iubi si sa se lase iubite la orice varsta. Sunt capabile sa işi asume riscuri si sa faca ceea ce isi doresc cu adevarat. Se pot dedica unor obiective in viata si sa schimbe lumea ca sa o faca mai frumoasa si mai buna.

Despre carte, in cateva cuvinte.

Cartea se adreseaza tuturor femeilor din aceasta lume. La orice pagina deschizi, vei gasi ceva interesant de citit care sa te ajute sa-ti faci viata mai frumoasa. Acum ai la indemana un ghid complet al femeii implinite, indiferent de varsta, statut social sau cariera. ”Iubesc sa fiu femeie” este cartea raspunsurilor care-ti fac viata frumoasa, o sursa de inspiratie ori de cate ori simti ca ai nevoie de aripi sa zbori. Ca femeie.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Black Friday 2 la cartile Nemira

Next Article

Descopera Romania in 7 eBook-uri CADOU

Related Posts

Total
0
Share