fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

litera.ro

Istoria secretă a seniorului din Musashi, de Junichiro Tanizaki

Istoria secretă a seniorului din Musashi

Publicat inițial în foileton între 1931 și 1932, romanul Istoria secretă a seniorului din Musashi este povestea unui personaj fictiv, Terukatsu, un tânăr de familie aleasă, ce se achită conștiincios de datoria pe care o are ca urmaș de nobil, construindu-și pas cu pas drumul de războinic ce-i fusese destinat.

Motivele din spatele multora dintre acțiunile sale au însă legătură cu secretele din viața sa particulară și cu ciudatele sale obsesii sexuale, iar Tanizaki alege să dezvolte această parte a istorisirii, recurgând la așa-zise cronici ce pretind a spune adevărata poveste, cea care nu se găsește în scrierile oficiale. Dincolo de reîntâlnirea cu teme preferate ale scriitorului, precum erotismul bizar, cititorul va regăsi și o construcție romanescă extrem de bine realizată, cu un ritm alert și cu elegante note de ironie și umor fin.

Terukatsu, fiul unui nobil japonez, trăieşte în izolare şi învaţă vechea artă a războiului. Într-o zi, face o descoperire care îi stârneşte o pasiune inexplicabilă: feţele fără nas ale războinicilor japonezi. Mulţi ani mai târziu, îl reîntâlnim pe Terukatsu matur, aliat al unei femei frumoase, la care rîvneşte pe ascuns. Complotînd cu ea, visând la graţiile nobilei doamne, el este mânat de un singur gând: dorinţa tainică de a-şi vedea stăpânul, un puternic daimyō, cu nasul retezat, în faţa frumoasei lui soţii chinuite de obsesia unei răzbunări stranii.

Cartea Istoria secretă a seniorului din Musashi, de Junichiro Tanizaki poate fi comandată online, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia sau Libris.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Captivi în timp

Cărți Litera: Captivi în timp, de Rysa Walker la chioșcurile de presă

Next Article

Nimeni nu e prea mic sa faca diferenta, de Greta Thunberg

Related Posts

Total
1
Share