fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Japonia. Note de călătorie, de Mihai Posada (Editura Eikon, 2021)

Japonia. Note de călătorie

Mihai Posada (poet, eseist, publicist) s-a născut în anul 1953 la Sibiu. Licențiat în Jurnalistică și doctor în Științe Filologice la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Membru al Asociației Internaționale a Scriitorilor și Oamenilor de Artă Români LiterArt XXI (Atlanta, Georgia, SUA) – din 2003 și al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu – din 2008. În consiliul consultativ al revistei Origini– Romanian Roots (Lawrenceville, GA, USA) – din 2010, secretar de redacție al cotidianului sibian Tribuna (în perioada 2001-2016).

Opera publicistică a lui Mircea Eliade, Cartea convorbirilor 1,Cartea întâmpinărilor – o istorie literară alcătuită din cronici, Cu Ion Halmághi, prin istoria asumată, Elegiile lui Semyaza, Laurenţiu Oprea – un spirit viu, în Cetatea Transilvaniei (monografie) sunt doar câteva dintre cele mai importante lucrări apărute de-a lungul timpului.

În anul 2017, împreună cu soția, ajunge pe tărâmuri nipone și rămâne impresionat de viața japonezilor și de locurile pe care le vizitează cu această ocazie. În Japonia. Note de călătorie relatarea este completată cu nenumărate fotografii, realizate de cei doi soți.

Ce îi diferențiază pe japonezi de restul lumii și ce au ei atât de special încât cu toții ne întoarcem deseori privirea către ei, sunt întrebări la care caută să răspundă autorul.

Dacă încercăm să găsim și noi un răspuns la toate aceste întrebări, se pare că la baza tuturor minunilor din această țară s-ar afla sistemul educațional foarte bine pus la punct. Așa se face că nu întâmplător japonezii sunt nu doar inteligenți, ci și cei mai politicoși din lume, dar și cu o alimentație echilibrată și sănătate de invidiat.

Nu cred că poți vizita această țară și să poți rămâne indiferent, dovadă că autorul a simțit nevoia de a așterne și de a lăsa peste timp impresiile lui de călătorie.

Oricât de subiectivă ar fi această relatare și orice s-ar spune, Japonia rămâne surprinzătoare, fascinantă și greu de egalat pe multe planuri.

Japonia.Note de călătorie, de Mihai Posada, a apărut la Editura Eikon în 2021.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Vincent și Theo

Vincent și Theo. Frații Van Gogh, de Deborah Heiligman (Editura Art, 2021)

Next Article
Don Quijote povestit copiilor

Don Quijote povestit copiilor, de Rosa Navarro Duran, Francesc Rovira (Editura Curtea Veche, 2021)

Related Posts

Total
0
Share