fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Jumătatea dispărută, de Brit Bennett (Editura Trei, 2021)

Jumătatea dispărută

Scriitoarea Brit Bennett s-a născut și a crescut în California de Sud. Ea a absolvit Universitatea Standford și deține o diplomă în literatură la Universitatea din Michigan, unde a câștigat Hopwood Award pentru proză scurtă.

Bennett se bucură de privilegiul de a fi una dintre laureatele premiului 5 Under 35, acordat de către National Book Foundation celor mai promițători tineri scriitori din toată lumea.

Debutează cu romanul The Mothers, scriere de succes ce a devenit imediat bestseller New York Times. I-au apărut eseuri în numeroase publicții, precum The New Yorker, The New York Times Magazine, The Paris Review și Jezebel.

Gemenele Vignes cresc nedespărțite într-un orășel din Sud, unde se află o comunitate de culoare. La vârsta de 16 ani ele decid să fugă de acasă și din acel moment destinele lor se despart.

“O poveste universală – despre ceea ce înseamnă să exiști pur și simplu, să crești, să te definești și să te reinventezi, să-ți negociezi un loc în această lume. De asemenea, este o poveste profund americană, care abordează riguros prezentul și trecutul unei lumi dominate de probleme rasiale.” – Entertainment Weekly

„Bennett îmbină magistral dinamismul construcției literare cu realitățile sociale și istorice pe care alege să le sondeze.” – The New York Times

Una dintre surori se întoarce după foarte mulți ani în locul copilăriei, de unde fugise cândva. Ea vizitează orășelul din Sud împreună cu fiica ei, în timp ce sora ei geamănă se dă drept albă, în cealaltă parte a țării, și chiar este căsătorită cu un alb care nu îi știe trecutul.
Parțial separate, atât de distanța mare dar și de nenumărate minciuni, ajung în cele din urmă ca soarta să le aducă împreună pentru că viețile propriilor fiice se vor intersecta.

Un roman fabulos despre iubire, supraviețuire și izbândă .” – The Washington Post

Jumătatea dispărută, de Brit Bennett, o explorare a problemelor de gen, identitate și rasă, poate fi cumpărată de aici.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științelor biologice

Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea științelor biologice, de Mariana Marinescu (Editura Paralela 45, 2021)

Next Article
Litera

TITLURI LITERA LA CHIOȘCURILE DE PRESĂ ÎN SĂPTĂMÂNA 5 – 11 APRILIE 2021

Related Posts

Total
1
Share