fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: “Cristul lui Velázquez” de Miguel de Unamuno

unamunoPrima traducere romaneasca integrala a volumului Cristul lui Velázquez de Miguel de Unamuno va fi lansata sambata, 14 februarie, de la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. Editia in limba romana a acestei capodopere va fi prezentata de prof. univ. Ruxandra Demetrescu, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Pr. prof. Wilhelm Danca, decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica din Bucuresti, Marieva Ionescu, redactor Editura Humanitas si Sorin Marculescu, editorul volumului, poet, traducator, eseist.

Cristul lui Velázquez este, cu siguranta si in pofida receptarii mult prea sumare de care a avut parte in anii de dupa aparitie, unul din cele mai importante poeme religioase din literatura spaniola nu numai a secolului al XX-lea, ci ocupa, cred, si un loc privilegiat in intreg spatiul poeziei hispanofone. Unamuno se inscrie intr-o foarte lunga traditie a spiritelor dubitative, insetate totusi de o certitudine a nedemonstrabilului. La toti intalnim zbaterea omului nescindat in fapt intre ratiune si afectivitate, dar avid de unificarea cu transcendentul evaziv prin argumentele greu de formulat in cuvinte ale inimii.“ (Sorin Marculescu)

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

50% reducere la peste 50.000 de carti. Azi e ziua alegerilor :-)

Next Article

Ceas fashion Marine, impreuna cu Gazeta Sporturilor (costa 44,99 lei)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share