fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

Lista Dianei: 10 cărți pe care le-am citit în liceu – partea 1

Când îmi amintesc de liceu mă gândesc la multitudinea de informații pe care le-am acumulat și la modul în care le-am reținut: cărțile. Am învățat puțin din toate și am avut minunata ocazie de a putea experimenta “lumea” și prin intermediul altor personae. Aceste cărți mi-au rămas încă foarte dragi și plănuiesc să le recitesc pe viitor și de aceea, vrea să le fac cunoscute și celorlați.

Lectură plăcută! 😊


Ella, de Angela Becerra

După ce a suferit un grav accident, Ella a încetat să mai scrie. Simțindu-se înfrântă și pierdută, pleacă la Florența în căutarea poveștii pe care i-o spusese tatăl ei, poveste pe care a vrut să o transforme într-un roman. În dorința de a simți că trăiește din nou, a creat un personaj tăcut și enigmatic, La Donna di Lacrima. Aceasta este vizitată în splendida ei casă de pe Via Ghibellina de bărbați care și-au distrus viața și care îi adora trupul și confortul pe care i-l oferă.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Nici unul nu ghicește că Ella este o scriitoare tristă și singuratică care recondiționează cărți și că în fiecare seară, la ora 7, hoinărește prin librăriile de pe Mercato Nuovo, unde un alt suflet, un vânzător singuratic și misterios, o așteaptă. O profundă și mișcătoare poveste de dragoste, copleșitoare prin senzualitate și erotism, care explorează profunzimile singuratății, zădărniciei vieții.


Povestea uitării, de Stefan M. Block

În 2008, romanul “Povestea uitării” a fost desemnat cel mai bun debut la Festivalul de Literatură de la Roma și a fost declarat de publicațiile The Independent (Marea Britanie), School Library Journal, St. Louis Post Dispatch și Austin Chronicle (SUA) cea mai bună carte a anului, iar în 2009 a ajuns finalist la Indies Choice Book Award. Până în prezent a fost publicat în peste zece țări.

Cumpără cartea cu reducere de la Libris sau Cartepedia.

Când mama i se îmbolnăvește de Alzheimer, maladie care o îndeparteaza de toți cei dragi, Seth înțelege că, pe masură ce amintirile ei se estompează sau pier, familia și istoria personală i se destramă în fața ochilor. Oricât ar încerca adolescentul retras să folosească metodele cercetării științifice pentru a recompune trecutul mamei sale, secretul teribil de care fugea aceasta refuză să se dezvăluie altfel decât în meandrele poveștilor despre misteriosul tărâm Isidora.


De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger

O nouă traducere pentru tinerii de astăzi. La câteva decenii după traducerea de referință, Editura Polirom propune o versiune nouă, tânară, a romanului-cult De veghe in lanul de secară. Situată de ani de zile în topul preferințelor cititorilor din România, De veghe in lanul de secară continuă să fie, la peste cincizeci de ani de la apariție, cartea de căpătâi a adolescenței.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Ce poate fi uimitor pentru tinerii care o citesc acum, la 16 ani, și ai căror parinți s-au născut, probabil, în aceeași perioadă ca și romanul, e ca trec prin aceleași episoade, angoase și mirări precum Holden Caulfield. Doar că el nu folosea atât de des cuvântul „cool” și nu naviga pe Internet. Iar când simțea nevoia s-o sune pe fata de care era îndrăgostit, ori renunța, pentru că nu avea chef, ori intra în prima cabină de telefon. Problemele lui rămân însă, și chiar și modul în care sunt rezolvate: prin revoltă, prin negare sau, uneori, prin ignorarea lor. Există voci care se întreabă de ce totuși a avut romanul un succes atît de uimitor, în toată lumea și, deja, de atâția ani. În fond, nu e singura carte care-și păstrează prospețimea cu trecerea timpului. E vorba despre altceva, un ceva despre care s-au scris zeci de mii de pagini. Ceva imposibil de sintetizat într-o scurtă prezentare. Poate, pur și simplu, e o carte foarte-foarte bună. Atât. Alăturați-vă milioanelor de tineri care au citit-o și veți înțelege.


Jurnalul unui adolescent timid, de S. Chbosky

Peste 2 milioane de exemplare vândute. Acum și pe ecrane.

Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Primul an de liceu e cel mai greu. Îți faci noi prieteni, te îndrăgostești cu adevărat, nu te mai înțelegi deloc cu parinții. Să crești mare e mai complicat decat ți-ai imaginat vreodată. Intră în lumea lui!

Aflat în pragul adolescenței, Charlie se hotărăște să-și povestească viața unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime. Prins între dorința de a-și trăi viața și tendința de a fugi de ea, Charlie, se trezește obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri și al casetelor cu compilații, al problemelor de familie și al prietenilor adevărați. Și caută neîncetat „melodia perfectă“ a unei „călătorii perfecte“ în care „să se simtă infinit“.

Stephen Chbosky a scris și a regizat adaptarea pentru ecran a romanului său de debut, Jurnalul unui adolescent timid, un adevărat fenomen literar. Născut in Pittsburgh, Pennsylvania, Stephen Chbosky a urmat cursul de scenaristică de la University of Southern California. De asemenea, a scris scenariul pentru Rent (2005) și a fost producător executiv și unul dintre creatorii seriei Jericho pentru postul de televiziune CBS, serie lansată în 2006.


Sub aceeași stea, de John Green

Își vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viața mea? Ce vreau sa las în urmă?

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“. Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa. Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.

John Green s-a nascut la 24 august 1977. Pentru romanul sau de debut, Looking for Alaska, a fost recompensat cu Michael L. Printz Award (2006). Cea mai recenta carte a sa, Sub aceeasi stea, a ocupat prima pozitie pe lista de bestselleruri a publicatiei The New York Times. Fiind unul dintre cei mai activi scriitori pe platforme virtuale, John Green a creat, impreuna cu fratele sau, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din intreaga lume.


Enigma Otiliei, de G. Călinescu

Autorul spunea: „Otilia era eroina mea lirica, proiectia sa in afara, o imagine lunara si feminina”.

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Este unul din cele mai complexe personaje feminine din proza romaneasca comparabila cu Sacha Comanesceanu (Viata la tara), cu Olguta (La Medeleni) sau Adela.

Otilia este fascinanta, mereu imprevizibila, dilematica prin comportament; iubita de parintele nesigur, de Felix care-i infioara corzile inimii, ocrotita de un strain, Pascalopol, ale carui sentimente paterne sunt sub semnul intrebarii, Otilia este totusi fara cuib. Otilia traieste drama singuratatii vitorul ei este ambiguu departe de mult visata fericire. Comportamentul fetei este derutant: capabila de emotii puternice trece brusc de la o stare la alta.

Acest copil nestimparat devine fata cu capul prelung si tinar incarcat cu bucle, cazind pina pe umeri, noncomformista, vesnic mistuita de neastimpar, de dorinta de a face ceva, este copilaroasa si in acelasi timp matura dovedind o grija materna fata de Felix pe care-l protejeaza ca  pe un orfan.


Nuntă în cer, de Mircea Eliade

Nuntă in cer este o Maitreyi autohtonă, în care Maitreyi a luat numele de Ileana.

Cumpără cartea cu reducere de la Libris sau Cartepedia.

Este, incontestabil, același mare imn de iubire, aceeași puritate de sentiment și o aceeași fină și ciudată substanță din care este modelată eroina.

Exaltarea lirică se transformă însă în epic vioi, exotismul preferat în valori comune, mult reale și expresive. – Octav Suluțiu


Scrisoare de dragoste, de Mihail Drumeș

Una dintre cele mai impresionante poveşti de iubire, îndrăgită de multe generaţii, Scrisoare de dragoste este o poveste în care arivismul şi goana după avere distrug fericirea unor tineri care păreau sortiţi unul altuia.

Cumpără cartea cu reducere de la Libris sau Cartepedia.

Anda şi Dinu trăiesc emoţii intense, tulburătoare, trec prin spectaculoase răsturnări de situaţie, totul în numele dragostei ideale. Dar necruţătorul destin le tulbură visarea, cutremurându-le existenţa.


Pânza de paianjen, de Cella Serghi

Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinație de naivitate, feminitate, inteligență și spirit de aventură. Iubește cu pasiune, dar este prinsă în „pânza de păianjen“ a vieții. Iubirile Dianei cea adolescentină, pentru marea dragoste a vieții ei, Petre Barbu, cea maritală, pentru Michi, și cea carnală, întruchipată de Alex – sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, și al mai multor scrisori din corespondența celor două prietene.

Cumpără cartea cu reducere de la Libris sau Cartepedia.

Roman de debut cu accente autobiografice, cu acțiunea plasată în Bucureștiul interbelic, la Constanța, Mangalia și Balcic, Pânza de păianjen prezintă o lume cu un farmec aparte, într-un stil vioi și plin de sensibilitate, îndreptățind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului. …Cartea doamnei Cella Serghi impune criticului răspunderi mai mari decât le comportă o grăbită recomandare.

Este incontestabil «o operă» în sensul cel mai greu al acestui cuvânt… Totul arată, în opera sa, că excepționale daruri de expresie și de sensibilitate au fost dominate și călăuzite de o voință proprie de a crea peste orice improvizație, peste orice diletantism.

Un dar de observație minuțioasă, exactă, notată pregnant, cu o rară putere de a da viață și relief ultimului detaliu, iar în al doilea rând, un simț de poezie, care trece dincolo de spectacolul imediat al vieții și proiectează o lumină emoționantă peste cele mai derizorii fapte, gesturi și lucruri. […] bogăția de culoare și lumină în care se desemnează această mică lumeorientală și marină, cu un farmec local pe care pictura nu la surprins în totul, dar pe care literatura, prin condeiul acestei debutante, ni-l transmite, e o bucată de antologie ea singură suficientă pentru a defini un scriitor.


Fata de hârtie, de Guillaume Musso

Romanele lui Guillaume Musso s-au vandut in peste 7 milioane de exemplare si au fost traduse in 33 de limbi.

Cumpără cartea cu reducere de aici.

Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat in pana de inspiratie. Billie este o tanara frumoasa si rebela, cu un simt al umorului neobisnuit. Dar mai e un amanunt: Billie este chiar eroina romanelor lui Tom. Intr-o noapte, cand el se afla pe buza prapastiei, ea prinde viata. Si ii aduce o veste tulburatoare: daca el nu mai scrie, ea va muri. Astfel incepe o calatorie halucinanta, in care Tom trebuie sa-si recapete inspiratia, ca sa poata salva viata femeii de care tocmai se indragosteste. Exploziva si plina de umor, cu accente de comedie romantica si thriller, Fata de hartie sfideaza orice scenariu previzibil.

Tom si Billie vin din lumi diferite, dar care se hranesc una din alta. Cine va invinge in acest joc dur al seductiei: realitatea sau fictiunea?

„Dintre toate personajele pe care le-am creat, Billie este preferata mea. Ii simt atat de tare lipsa, dupa ce am terminat de scris romanul, incat s-ar putea spune ca sunt indragostit!“ – Guillaume Musso

Diana Costea
Total
19
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

CADOU City Break de 4 nopți, în doi, la Nisa!

Next Article

Reduceri contracronometru la Elefant

Related Posts

Total
19
Share