fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Silviei: 7 cărți despre Jacqueline și John Fitzgerald Kennedy

Astăzi vom face o vizită la Casa Albă, unde vom asculta povestea cunoscută sau mai puțin știută a Primei Doamne a Modei, cum a fost numită Jacqueline Kennedy. Inteligentă, rafinată, elegantă, Jacqueline a fost unică, adorată de americani și a reușit să treacă peste drama pierderii soțului, în Dallas, 22 noiembrie 1963, apoi s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotel Onassis. J.F. Kennedy, curajos, realist după unii, idealist în concepția altora, plin de energie, a fost ales al 35-lea președinte al SUA pe 8 noiembrie 1960. Trei ani mai târziu, tot în noiembrie, a fost asasinat în timp ce traversa centrul orașului Dallas, alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. și de soția acestuia.

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă, de Barbara Leaming

Cumpără cartea cu reducere

Cu măiestrie și sensibilitate, biografia scrisă de Barbara Leaming explorează lumea aparent magică a tinereții lui Jackie, căsătoria ca de poveste cu un senator și candidat la președinție bogat și atrăgator, și transformarea ei uimitoare într-o soție abilă de politician și o Primă Doamnă unică.

Jacqueline a fost metafora vizuală a administrației Kennedy și efigia modei anilor 1960. Alături de accesoriile celebrității feminine, personalitatea sa întregește portretul Primei Doamne ca etalon internațional, cel puțin pentru secolul XX, și cu siguranță continuă să reprezinte un clasic al feminității din preajma puterii supreme, fiind denumită de presa internațională Regina Americii sau Prima Doamnă a Modei.” – Diana Mandache


Viața mea cu John F. Kennedy – Interviuri cu Arthur M. Schlesinger Jr., 1964, de Jacqueline Kennedy

Cumpără cartea cu reducere

„În ciuda insistenței ei de a avea o viață privată, Jacqueline Kennedy nu a uitat niciodată că avea o obligație față de posteritate. Știa că, atunci când această istorie orală va fi publicată după moartea ei, va avea ceea ce se aștepta să fie aproape ultimul cuvânt despre viața alături de soțul ei.

Prin amintirile povestite în această carte, Jacqueline Kennedy a devenit prima soție a unui președinte american care să accepte să răspundă ore în șir, în fața unui magnetofon, unor întrebări despre viața ei publică și privată. Acum, dupa ce decenii la rând povestea ei a fost scrisă de alții, puteți să citiți ce are ea de spus.“ – Michael Beschloss


John F. Kennedy – Marilyn Monroe. O iubire imposibilă, de Paul-Jean Franceschini

Cumpără cartea cu reducere

John Fitzgerald Kennedy nu avea noțiunea fidelității în dragoste; Marilyn Monroe se afla în căutarea iubirii totale. Sensibilă și inteligentă, ea este eroina unei relații dăunatoare, care se încheie cu moartea ei prematură.

Doua destine, doi nevropați și, în fundal, Cosa Nostra care încearcă să pună în aplicare un plan mârșav pentru a-l elimina pe președintele SUA, dar nu reușește decât să împingă la moarte o minunată actriță. – Paul-Jean Franceschini


John Fitzgerald Kennedy, de Marilena Gala

Cumpără cartea cu reducere

John Fitzgerald Kennedy a reprezentat un mit, dar și un exemplu pentru generația postbelică. Mulți americani, dar și europeni îl adorau pe acest tânăr cu părul mare, frumos, aristocrat, puternic, curajos, realist, plin de energie, în stare să își respecte angajamentele și cuvântul dat.

Avea patruzeci și trei de ani când a intrat în funcție, dar amintea de entuziasmul unui tânăr de douăzeci.

Când a fost asasinat la Dallas, Texas, pe 22 noiembrie 1963, în circumstanțe nici până astăzi pe deplin elucidate, la doar patruzeci și șase de ani, lumea a plâns – de furie, de dragoste, de frustrare.

Focurile de armă trase de Oswald au ucis vise ale americanilor, dat fiind că revoluția pentru drepturile civile ajunsese la apogeu. Nu numai America a descoperit lacrimile, au fost mulți cei care l-au regretat pe Kennedy. 


JFK 22.11.63, de Stephen King

Cumpără cartea cu reducere

Dallas, 22 noiembrie 1963. Se aud trei focuri de armă. Președintele John F. Kennedy e mort. Viața poate lua turnuri cu totul neprevăzute, uneori. Asta se întâmplă cu Jake Epping, profesor de engleză la un liceu dintr-un orășel din Maine, când află că magazia din restaurantul prietenului său Al este o „vizuină de iepure“ care duce în 1958. Iar când istoria te strigă pe nume, nu ai cum să nu răspunzi: „Prezent!“

Jake se întoarce în timp ca să prevină asasinarea lui J.F.K. – unul dintre cele mai traumatizante momente din întreaga istorie a Statelor Unite.

Se simte măiestria a patruzeci de ani de scris și meditație asupra istoriei unei națiuni. Încercarea de a înțelege trecutul e un pas înainte pentru cel mai bun povestitor din literatura americană modernă. – The Guardian


Presedinții americani 1945-2004, de G.H. Bennett

Cumpără cartea cu reducere

Istoria președinților Statelor Unite ale Americii din intervalul 1945-2004 reflectă în mod spectaculos evoluția celui mai influent imperiu din toate timpurile.

Chiar dacă unele evenimente, precum războiul din Vietnam, scandalul Watergate și afacerea Lewinsky au contribuit la o oarecare erodare a imaginii instituției prezidențiale, în percepția cetățenilor SUA și ai altor țări, un președinte american este persoana cea mai puternică de pe glob.

Unică prin anvergura documentării și prin îndrăzneala analizei, lucrarea “Președinții americani 1945-2004” este o cercetare completă a forțelor vizibile și a secretelor Casei Albe.


Asasinatul lui Kennedy. Sfârșitul unui vis, de Bill O’Reilly, Martin Dugard

Cumpără cartea cu reducere

„În 1963, puțini americani au înțeles cât de mult va fi schimbată țara de asasinarea președintelui. Pe atunci, era greu să scrii istorie, mai ales din cauza planurilor politicienilor. În această carte, vom încerca să risipim ceața și să prezentăm faptele.

Din păcate, unele întâmplări nu sunt cunoscute încă. În povestirea noastră, eu și Martin Dugard nu vom merge mai departe decât ne îngăduie probele. Nu suntem adepții teoriilor conspiraționiste, însă ne punem unele întrebări despre ce nu se știe sau nu se leagă.

Totuși, înainte să dați pagina, vă anunțăm că această carte e bazată pe fapte, iar unele despre care veți citi n-au fost niciodată aduse la cunoștință publicului. Adevărul despre președintele Kennedy are uneori o latură galantă, alteori tulburatoare. Adevarul despre felul în care a fost asasinat și motivele acestui act criminal sunt de-a dreptul înfiorătoare. Însă toți americanii ar trebui să cunoască povestea. Toată este aici, în această carte. Mă bucur că am privilegiul să v-o ofer.“ – Bill O Reilly

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Strada Sardinelor

Strada Sardinelor, de John Steinbeck (Editura Litera, 2021)

Next Article
Gramatica limbii române

Gramatica limbii române pentru învățământul primar, de Adina Dragomirescu (Editura Corint, 2021)

Related Posts
arici
Citește mai mult

Lista Silviei: 7 cărți cu arici

A sosit momentul să ne împrietenim cu aricii, să ascultăm povestea medicului veterinar Massimo Vacchetta care datorită Ninnei,…

Total
0
Share