fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Mari reduceri la romanele scrise de Andrea Calogero Camilleri

Cine îl poate uita cu adevărat pe marele autor italian de romane polițiste, omul care ni l-a oferit pe Inspectorul Montalbano și aventurile sale în lupta sa neobosită cu seniorii crimei?

Autor al unui impresionant număr de volume care îl pun în lumină pe Montalbano, Camilleri își datorează succesul pe care îl cunoaște în prezent și datorită serialului de mare succes care îl înfățișează pe acest polițist neobișnuit în situații complexe, nevoit să rezolve lucrurile într-o manieră personală, reușind să facă față unei lumi corupte și violente fără a renunța la principiile și valorile sale.

Camilleri însă nu s-a limitat la a crea un personaj prin care să își manifeste propriile păreri relativ la situația socio-politică al cărei martor era. Montalbano, ca și Sherlock, ca si Poirot și ca și Marlowe, are o personalitate proprie, tabieturi, preferințe, o serie de replici ce au devenit celebre și câteva cazuri memorabile, care l-au propulsat în galeria celor mai iubiți și respectați investigatori ai literaturii de suspans.Cu o înclinație specială pentru gastronomie, considerat de șefii lui un rebel, Montalbano își arată adevăratele talente și valențe în volume ca Hotul de merindeSunetul vioriiForma ApeiCainele de Teracota și Excursie la Tindari.

Citeste mai multe pe blogul Nemira

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Concurs: Castiga un exemplar din romanul "Harul" de Ada Ioana Raluca Băceanu (premiu oferit de Editura Ideea Europeana)

Next Article

Din 29 ianuarie apare numarul 10 al cartii de activitati Scooby-Doo

Related Posts

Total
0
Share