fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Miruna, o poveste” de Bogdan Suceava, a aparut si in limba engleza

miruna-o-povesteCartea “Miruna, o poveste” a scriitorului şi matematicianului Bogdan Suceavă, publicată în România la Curtea Veche Publishing, a apărut la începutul anului 2014 în limba engleză, la editura Twisted Spoon Press din Republica Cehă. Traducerea din română în engleză a fost făcută de Alistair Ian Blyth.

Cartea îmbină informaţia istorică, autobiografică şi elemente de fantastic, explorând teme şi motive ale imaginarului tradiţional din zonele de munte din România. În spusele lui Paul Cernat, cartea este “mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea.”

Bogdan Suceavă este matematician şi scriitor. Locuieşte în prezent în Statele Unite ale Americii, unde predă matematica la California State University la Fullerton. A publicat volume de proză şi poezie, printre care, la Curtea Veche Publishing volumul “Miruna, o poveste” şi romanul SF „Vincent nemuritorul”. Alte titluri: Venea din timpul diez, (Polirom, 2004; 2010; 2014), Miruna, o poveste (Curtea Veche Publishing, 2007; 2008) Distanţe, demoni, aventuri (Editura Tritonic, 2007); Noaptea când cineva a murit pentru tine (Polirom, 2010); Memorii din biblioteca ideală (Polirom, 2013).

Citeste aici tot articolul

Articol preluat de pe blogul Editurii Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Poezii de Mihai Eminescu. eBook GRATUIT, doar azi!

Next Article

Reviste si inserturi. Noi aparitii, astazi, 16.01.2014

Related Posts

Total
0
Share