fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (22.04.2013)

fiica-eminentei-cenusiiFiica eminenţei cenuşii de Philippa Gregory face parte din categoria romanelor istorice care atrag chiar şi pe cei care în mod normal nu ar citi un astfel de gen literar. Aşa cum se întâmplă în cazul meu. Autoarea nu pune accent atât de mult pe evenimentele istorice, pe cursul acţiunii sau pe însemnătatea întâmplărilor, fie la momentul respectiv, fie odată cu trecerea timpului. Practic, focusul se mută pe personaje, pe trăsăturile lor de caracter şi pe relaţia dintre ele. Facem cunoştinţă cu personalităţi ambivalente, care nu vor putea fi încadrate niciodată în categoria „bun“ sau „rău“. Acestea acţionează raportându-se în mare parte la context, iar deciziile lor sunt luate pe moment, chiar dacă de cele mai multe ori sunt greşite şi aduc repercusiuni dureroase.

[button target=”_blank” style=”” class=”” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=2adb44b45&campaign_unique=184f69294&unique=018a1f420″]Cumpara cartea cu reducere de aici[/button]

Romanul este inspirat de Războiul celor două Roze, fiind cel de-al patrulea dedicat de autoare acestei perioade istorice tulburi. Cartea o are în prim plan pe Anne Neville, care a fost crescută cu obsesia de a ocupa tronul şi de a deveni regina Angliei. Anne îşi va trăi viaţa ca un pion neînsemnat, mutat dintr-o parte în alta în funcţie de necesităţi şi de ambiţiile tatălui ei, supranumit „Eminenţa cenuşie, făcătorul de regi“. Acesta era cunoscut în special prin faptul că avea puterea şi priceperea de a aşeza pe tron oamenii potriviti la momentul potrivit.

Citeste toata recenzia pe bookmag.eu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

“Sfârşitul rondului”, un nou episod din sezonul Urzeala Tronurilor pe HBO

Next Article

Libraria Humanitas de la Cismigiu ne asteapta cu cele mai frumoase povestiri din Biblie

Related Posts

Total
0
Share