fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (25.09.2013)

marele-gatsby-top-10-editia-2013“Ca un omagiu adus scriitorului F.Scott Fitzgerald, în luna septembrie, luna în care s-a născut prozatorul american, am căutat să dedicăm ediția cinematecii, dar și a Clublui de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif însuși Marelui Gatsby. Aflat în galeria celor mai celebre romane ale tuturor timpurilor, considerat poate cel mai valoros și, în același timp popular roman american, inclus pe lista de lecturi obligatorii în școlile din SUA, romanul lui F.Scott Fitzgerald, MARELE GATSBY lasă impresii la fel de puternice, atât pe ecran, cât și dintre pagini, chiar și la aproape un secol de la publicarea primei ediții.

Cum de a ajuns în cele mai selecte topuri, cum de stârnește și astăzi admirația, cum de a depășit probabil în popularitate lucrări ale contemporanilor lui Fitzgerald, precum Hemingway sau Faulkner este explicabil, după Mircea Mihăieș (care semnează postfața unei editii mai vechi apărute în românește în colecția Biblioteca Polirom) prin faptul că stilul și tematica abordată de Fitzgerald, spre deosebire de cele faulkneriene sau hemingwayene rămân aproape inimitabile.

Citeste aici tot articolul

Cartea o puteti cumpara cu reducere de aici.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

240 de carti cu activitati pentru copii la preturi foarte mici

Next Article

A aparut revista "Eu si Mia" Nr.1! Cadou: Inelele prieteniei!

Related Posts

Total
0
Share