fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Necunoscuta din Berlinul de Est, de Immanuel Mifsud (Editura Nemira, 2019)

Necunoscuta din Berlinul de Est

Nemira ne aduce o interesanta carte semnata de Immanuel Mifsud – Necunoscuta din Berlinul de Est.

28 martie 1980. Un barbat si o femeie fac cunostinta in Alexanderplatz si petrec o noapte impreuna. Pe el il cheama Erik Xerri si este un actor cunoscut din Malta. Pe ea o cheama Jutta Heim si e o chelnerita anonima din Berlin. El face o obsesie pentru ea, iar ea dispare, inghitita de orasul neprietenos, de vremurile cenusii, de destinul imprevizibil si de imaginatia indragostitului.

Vreme de treizeci de ani, Erik Xerri ii trimite scrisori. La un moment dat, in speranta ca o va regasi, se intoarce intr-o vizita in capitala Germaniei.

Despre autor:

Immanuel Mifsud s-a nascut in 1967, in orasul Paola din Malta. De la saisprezece ani, cand si-a facut debutul in literatura, a publicat volume de proza si poezie, iar textele sale au fost incluse in numeroase lucrari colective si antologii si este considerat liderul de generatie al scriitorilor maltezi de azi. In 2002 a castigat National Book Award pentru volumul Sara Sue Sammut’s Strange Stories. In 2005, cand era deja cunoscut ca regizor de teatru, i-a aparut volumul de proza scurta Chimie, care a fost retras imediat din librarii si dupa aceea publicat la o alta editura, autorul fiind acuzat de pornografie de presa de stanga si de cea conservatoare de limba engleza. A semnat si carti pentru copii, iar poeziile lui figureaza in antologii importante. Preda literatura si teorie literara la Universitatea din Malta. Necunoscuta din Berlinul de Est este cel mai recent volum de proza pe care l-a semnat.

bogdan
Total
2
Shares
1 comment
  1. Pare un subiect incitant….abia astept sa descopar frumusetea unui asemenea subiect ce pare sa promita nuante subtile…

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Happy Hours

Happy Hours la Libris: reduceri de până la 90% la mii de cărți

Next Article

Subiecte de urmărit: Capitalismul în era supravegherii

Related Posts

Total
2
Share