fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noutate la Editura Polirom: “Posibilitatea unei insule”, de Michel Houellebecq

posibilitatea-unei-insuleSemnalam aparitia unui nou roman in Colectia Top 10+ de la Editura Polirom. Este vorba despre cartea “Posibilitatea unei insule“, de Michel Houellebecq.

Romanul a inspirat, in 2008, o celebra ecranizare, avandu-i printre protagonisti pe Benoit Magimel, Patrick Bauchau si Jordi Dauder.

Cartea o poti cumpara cu reducere de aici.

Despre carte:

Daniel1, umorist de succes si observator acid al realitatii contemporane, povesteste despre sfarsitul societatii in care traieste, o societate a simulacrului, victima propriei frivolitati si a delirului tehnologic in care se complace. Povestea lui este comentata si completata, doua milenii mai tirziu, de clonele sale, Daniel24 si Daniel25, reprezentanti ai rasei neoumanilor, a caror viata lipsita de pasiuni, dar nu si de dileme pare a demonstra adevarul trist ca linistea nu este totuna cu fericirea.

michel_houellebecqMichel Houellebecq s-a nascut in 1958, la Reunion, teritoriu francez „de dincolo de mari“ in care mama sa, medic anestezist, a fost detasata cu serviciul vreme de cativa ani. Mama si tatal sau (ghid montan) se dezintereseaza repede de baiatul lor, trimitandu-l mai intai in Algeria, la bunicii materni, unde ramane pana la varsta de 6 ani. Este incredintat apoi bunicii paterne, Henriette Houellebecq, al carei nume avea sa-l adopte ca pseudonim literar.

  • Vezi aici cartile lui Michel Houellebecq publicate in Romania

Primul sau roman, Extinderea domeniului luptei, este remarcat in revistele literare, transformandu-l pe Houellebecq in capul de fila al unei generatii literare axata tematic pe descrierea mizeriei sufletesti a omului contemporan. Cu romanul urmator, Particulele elementare (1998), scriitorul cunoaste o celebritate imediata, urmand ca la aparitia romanului Platforma (2001) faima sa mondiala sa fie una fara precedent in ultimele decenii pentru un scriitor francez, aducandu-i oferte de traducere din peste treizeci de tari.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

40% reducere la orice carte. Doar astazi!

Next Article

Nascut in februarie? Ai 50% reducere la orice achizitie de carti

Related Posts

Total
0
Share