fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Pânza Charlottei, de E. B. White

panza charlottei

Astăzi fac recenzie la cartea Pânza Charlottei, de E. B. White. Era de așteptat să vreau să vă povestesc despre această carte pentru că mulți alții, nu numai eu, o consideră no. 1. Recunosc, n-am să-i contrazic, nu am de ce… :) Face parte din marea și minunata mea colecție de cărți de la Editura Arthur.

Cartea ne povestește cum Fern, fata familiei Arable salvează de la moarte un porcușor. Fata îl numește Wilbur. Are grijă de el ca o mamă până când se face mare și când este vândut familiei Zuckerman, o familie înrudită cu ei. Fern nu are cum să protesteze.

La fermă, Wilbur își face noi prieteni: gâsca poetă care vorbea numai în rime, șobolanul Templeton care numea groapa de gunoi un festin și păienjenița Charlotte. Charlotte era foooarte responsabilă, pentru unii (Templeton) mult prea responsabilă. După prima vizită a lui Fern și al fratelui ei, Charlotte vine cu un plan perfect de scăpare pentru Wilbur, strategic, nu ca tentativa ilogică de scăpare a lui care oricum n-a reușit: îl va face celebru pe Wilbur pentru ca domnul Zuckerman să nu-și mai permită să-l omoare de Crăciun.

Cumpără cartea cu reducere de aici.

Peste ceva timp, Charlotte termină pânza gigantică pe care scria ”SUPER-PORC”. Pânza era lângă țarcul lui din hambar. A doua pânză pe care o făcuse era în același loc, dar pe ea scria ”FANTASTIC”. Cu puțin ajutor din partea lui Templeton țese și cuvântul ”RADIANT”.

Wilbur chiar devine celebru. Oamenii veneau de peste tot numai ca să vadă porcul super, fantastic și radiant al domnului Zuckerman. Wilbur și cele două familii sunt invitați la un iarmaroc unde porcușorul urma să fie evaluat. Chiar dacă evaluarea se încheie cu peripeții, asta nu era în acel moment cea mai mare problemă a lui: Charlotte era bolnavă și voia ca el să aibă grijă de copiii ei. Wilbur face acest lucru. În scurt timp, Charlotte moare și el rămâne cu zecile de pui de păianjen.

Din fericire pentru Wilbur, doar trei păianjeni hotărăsc să rămână cu el. Chiar dacă îi iubea foarte mult pe nepoții și fiii Charlottei, nici toți laolaltă nu o egalau.

Este genul de carte ideală să o citești când ești în situația tipică ”N-am ce citi! Ce mă fac?!”. Este o carte care-ți va plăcea mult și pe care cu siguranță vei vrea să o citești și a doua oară, a treia oară… etc… :)

Matei Cercel
Total
5
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
motanul

Motanul, de Pat Grey

Next Article
Brenatt Sun

Ceas Brenatt Sun - un nou model cu Gazeta Sporturilor

Related Posts

Total
5
Share