fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Povestea lui Jun Do”, de Adam Johnson (Editura Polirom)

Jun Do creşte într-un orfelinat, ca fiu al directorului instituţiei, un om care îi ia copilului ghetele în plină iarnă şi îl pedepseşte arzându-l cu vătraiul. Jun Do nu a fost vreodată într-un parc, nu a văzut niciodată un film şi nu-şi cunoaşte mama, despre care există zvonul că ar fi fost o cântăreaţă atât de frumoasă încât a trebuit trimisă departe de localitatea Chongjin, unde lumea se hrăneşte în special cu… iarbă.

  • povestea-lui-jun-doCarte publicata in 2013 la Polirom
  • Cumpara cartea la cel mai mic pret
  • Colectia BIBLIOTECA POLIROM.Actual
  • Traducator: Mihaela Negrila
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 536
  • ISBN: 978-973-46-4084-3

Jun Do este trimis în armată. Se antrenează în tuneluri întunecoase pentru misiuni sub acoperire, de răpire a japonezilor de pe plaje. În încercarea de a smulge o fată, Jun Do o îneacă: „A deschis gura ca pentru a striga şi Jun Do a văzut linia fină de metal de-a lungul dinţilor ei… Au aruncat-o dincolo… a alunecat încet şi Jun Do a văzut ceva în ochii ei, dar nu era teamă. Era sigur că ea se gândea la părinţii care nu vor şti niciodată ce s-a întâmplat cu copilul lor”.

Jun Do urcă pe scara ierarhică. Răsplata pentru toate „faptele de vitejie” este trimiterea lui la o şcoală unde învaţă engleza ascultând-o în căşti. Aşa ajunge la transmisiuni, pe un vas. Îşi face din nou datoria şi este numit într-o echipă de intelligence care pleacă în Texas. De aici încolo, povestea este tot mai stranie…

Si ce mai face Jun Do…

Partea a doua a cărţii „Povestea lui Jun Do” reflectă profunda cunoaştere a Coreii de Nord de către autor. Adevărurile dureroase ale felului în care autorităţile se poartă cu propriii cetăţeni sunt dublate de imagini de groază prin care Adam Johnson, ca orice scriitor, încearcă să-şi facă naraţiunea dramatică, incisivă, de neuitat. Imaginile astfel redate din taberele de muncă ale acestei ţări portretizate ca un loc uitat de oameni şi de Dumnezeu sunt capabile să înfioare prin adevărul că acest popor moare încet, în fiecare zi, de foame şi de bolile asociate malnutriţiei.

Cumpara cartea „Povestea lui Jun Do”, de Adam Johnson cu reducere: eMAG / Libris

Vezi si ultimele noastre recenzii.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

„Concert în memoria unui înger”, de Eric-Emmanuel Schmitt

Next Article

Carti ieftine: ziua marilor oferte - 50% reducere la 50.000 de carti

Related Posts

Total
0
Share