fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Povești de vară, de Mieko Kawakami (Editura Litera, 2021)

Povești de vară

„Povești de vară prezintă o imagine aparte a Japoniei, cu sunetele, absurditățile și suferințele ei, însă tocmai acest lucru îi accentuează valoarea. Kawakami nutrește convingerea că romanul său are vocație universală.“ – Entertainment Weekly

Mieko Kawakami realizează în Povești de vară un portret bine conturat pentru femeia obișnuită din Japonia contemporană și descrie drumul impresionant pe care-l traversează cele trei eroine într-o societate care pare să nu fie deloc de partea lor și nici nu le dă șanse.

„Cu o iscusință și o profunzime remarcabile, Kawakami pune sub semnul întrebării ideile înrădăcinate despre feminitate și familie – legăturile și abuzurile, așteptările și trădările, alegerile și negările.“ – Booklist

„Un portret înduioșător, de o finețe remarcabilă, al condiției femeii din Japonia și nu numai.“ – Time

Cunoaștem trei femei ce locuiesc într-o suburbie sărăcăcioasă din Tokyo:  Natsuko, în vârstă de treizeci de ani, sora ei mai mare, Makiko, și fiica adolescentă a acesteia, Midoriko.

Makiko este animatoare și începe să își facă tot felul de gânduri că înaintarea în vârstă o va împiedica să mai practice această meserie. A hotărât să facă o operație de mărire a sânilor iar Midoriko începe să fie mai puțin comunicativă, nefiind în stare să facă față simultan transformărilor prin care trece corpul ei și obsesiei materne.

Natsuko devine scriitoare și după opt ani face o călătorie în orașul ei natal, ocazie cu care își aduce aminte de vara aceea și de trecutul greu al familiei sale, fiind nevoită să se descurce și să înfrunte cum poate mai bine, prin forțe proprii, viitorul nesigur.

Cartea Povești de vară, de Mieko Kawakami, a apărut în Colecția Clasici Litera și poate fi comandată cu reducere de la Litera.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Domnișoara Miau

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt (Editura Arthur, 2021)

Next Article
Siua Pământului

Până la 60% reducere și carte CADOU de Ziua Pământului

Related Posts

Total
0
Share