fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Preocupati de cultura contemporana? Va recomandam doua carti!

Cultura contemporana este de necuprins. Se updateaza si reinventeaza zi de zi, asa ca speranta noastra de a o cunoate prin carti s-ar putea sa fie putin cam deplasata. Dar merita sa incercam, macar pentru perioadele de timp de care ne este dor, sau pe care am fi vrut sa le traim. Pentru astazi va semnalam doua carti extrem de interesante.

Cartile le puteti alege doar dupa continut, daca va intereseaza sau nu. Pretul este extrem de mic, iar transportul este gratuit. Mai jos avei cateva detalii despre cele 2 recomandari.

, de Sara Antonelli

Pret: 2,7 lei | Transport gratuit |

Anii ’60 au insemnat inceputul unui proces de schimbare in SUA, care a avut impact asupra societatii si culturii. De atunci, Statele Unite au traversat momente de mare tensiune, iar recent s-au propus drept garant al “noii ordini mondiale”. Atent documentata si demonstrand o acuitate analitica de exceptie, lucrarea de fata parcurge ultimii patruzeci de ani de istorie a acestei tari care, in paralel cu criza generata de infrangerea suferita in Vietnam si de scandalul Watergate, in paralel cu conflictele sociale si mutatiile economice, si-a transformat identitatea nationala datorita confruntarii cu varietatea unui context social multicultural.

, de Roberto Bertinetti

Pret: 2,7 lei | Transport gratuit |

Evenimentele care au avut loc in ultima jumatate de veac in Marea Britanie si-au pus amprenta asupra istoriei Europei si a lumii. Bine documentata si accesibila, aceasta lucrare ne propune o calatorie in timp in societatea si cultura engleza contemporana. Cititorul este condus prin asa-numita swinging London din anii ’50 si ’60 ai secolului al XX-lea, orasul “tinerilor furiosi”, al grupurilor Beatles si Rolling Stones, apoi ii sunt prezentate evenimentele importante din anii ’70 si ’80, marcati de guvernarea doamnei Margaret Thatcher, si ajunge, in cele din urma, in cool Britannia zilelor noastre, contemporana cu Lady Diana si Tony Blair.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Vesti bune: reduceri de pana la 94% la carti!

Next Article

Cum muncim? Bune practici inainte si dupa criza

Related Posts

Total
0
Share