fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Romanul “Cartea Soaptelor”, de Varujan Vosganian, nominalizat la Premiul Targului de Carte de la Leipzig

cartea-soaptelor

Romanul Cartea şoaptelor (Polirom, 2009, 2012), semnat de Varujan Vosganian, a obţinut o nominalizare la unul dintre cele mai importante premii literare din spaţiul german, Premiul Tîrgului de Carte de la Leipzig, în valoare de 20.000 de euro.

Cartea şoaptelor (Buch des Flusterns) aapărut în 2013 în limba germană, în traducerea lui Ernest Wichner, la prestigioasa editură Zsolnay Verlag.

Premiul Tîrgului de Carte de la Leipzig este oferit pentru secţiunile beletristică, nonfiction / eseu şi carte străină – traducere, pentru fiecare secţiune fiind nominalizate cîte cinci titluri. Volumele cîştigătoare vor fi desemnate la jumătatea lunii martie şi, potrivit tradiţiei, decernarea va avea loc în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig.

Cartea şoaptelor, una dintre cele mai apreciate şi mai premiate cărţi din anul editorial 2009, a fost tradusă deja în numeroase limbi, astfel că la numai trei luni de la apariţia romanului la Editurii Polirom, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achiziţionat drepturile de publicare a Cărţii şoaptelor în limba spaniolă, traducere realizată de Joaquin Garrigos şi apărută în ianuarie 2011. Alături de versiunea spaniolă, a fost publicată în 2011 traducerea în limba italiană, sub semnătura Anitei Bernacchia şi apărută la Keller Editore, iar în 2012, traducerea în limba armeană, coordonată de Sergiu Selian şi apărută la Editura Uniunii Scriitorilor din Armenia.

Romanul Cartea Soaptelor poate fi cumparat online, cu reducere, de aici.

Articol preluat de pe site-ul Editurii Polirom

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

50% reducere la orice carte

Next Article

elefant.ro a avut vanzari de 6,5 milioane euro in 2013

Related Posts

Total
0
Share