fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Salutare, camarad de Bookurie!

După cum poate ai citit aici, am scris o recenzie de carte, care înainte de a fi publicată am aflat că nu e singura: mai era o recenzie pe același nume. Ca o fată îmbufnată că o colegă i-a copiat stilul vestimentar, Wordul a zis așa: azi vei scrie despre altceva!

Muhahha! Asta și doream! Însă despre ce să scriu? Când azi s-au întâmplat atât de multe lucruri și cînd eu, ca o femeie bună ce sunt, răspund emoțional la situații, ia din sac că ai de unde! Aș fi putut scrie despre atâtea. …

Oo, dar eu am fost mai șmecheră! Știi ce-am făcut? Am luat jurnalul și am făcut un desen. Să nu cumva să le spuneți celor de la Bookuria că m-am bucurat tare tare când mi-am văzut articolul postat, iar eu nu mă așteptam.

Uite, așa m-am simțit:

m-jurnal

Iar acum să trec la lucruri mai serioase:

Dragă cititorule,

Azi, când m-am așezat la masa de scris, o relevație mi-a pătruns mintea.

Stăteam în fața laptopului și mă gândeam la toate stările emoționale prin care am trecut în ultima oră: de la îngrijorare la tristețe și vinovăție, de la lipsă de chef la entuziasm.

E drept că sunt femeie, dom’le, dar nici chiar așa: să permit acestor pitici să îmi inunde creierul, ba în endorfine, ba în pană de serotonină. Și eu plângeam după niște picuri de oxitocină…

Halal emoții! Și să mai asculți de ele. Ptii…

Dar ia auzi aici! Am citit de curând o marturie dintr-o carte dinaia stufoasă în care toate sunt validate științific. Zicea că o femeie ce suferea de autism se simțea fără nicio ghidare pe lumea asta, ca și cum emoțiile ne dau nouă ghidarea acțiunilor.

C***! Scuză-mi expresia! La femei, emoțiile nu ghidează comportamentul, ci îl dictează; asta se întâmplă în unele cazuri din cele 95% dintre femei ( Fetelor, n-am zis nimic. Și eu sunt fată, da? Vorbeam de mine, să știți).

Și mai zicea în cartea aia că acea femei ce suferea de autism îi era atât de greu să relaționeze cu ceilalți și să lege prietenii. .. păcat. ( opusul baieților frumosi ;;)

Acum că am terminat cu partea de lucruri serioase, hai să intram la o poveste.

P.S. Răspund la secțiunea de comentarii.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Existență (recenzie la cartea ”Templul Zorilor”, de Yukio Mishima)

Next Article

Humanitas ne invita la o noua intalnire "Inapoi la argument"

Total
0
Share