fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Simona Dimulescu, project manager: “Daca vrei sa scapi in mod inteligent de copilul tau, timp de 2 saptamani, trimite-l in Tabara Coolturala BookLand!”

BookLand introduce o noua pagina in istoria-i frumoasa. Dupa trei ani de Caravana (eveniment pe care il prezentam cu drag ori de cate ori avem ocazia) in care cu entuziasm si daruire oamenii sunt imprietenitit cu cartile, cei din spatele conceptului pornesc din acest an la un nou drum: Tabara Coolturala Bookland. Antrenamentul din Caravana cu siguranta le-a folosit in conturarea proiectului. Dar ca sa aflam totul despre tabara am purtat o interesanta discutie cu Simona Dimulescu, project manager. Fiind in fata primei editii fotografiile cu care ilustram interviul de mai jos sunt doar de “atmosfera”. Avem insa promisiunea unui fotoeportaj, la cald, din chiar prima saptamana de tabara!

valahia_01

Daca BookLand libraria este un site tare dragut, BookLand caravana este un eveniment extrem de apreciat, ce mai este si tabara BookLand? Si te intreb pe tine stiindu-te responsabila de proiect.

BookLand este o initiativa culturala unica in Romania, care inglobeaza Caravana Nationala a Cartii – un proiect sustinut si recomandat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, aflat deja la cea de-a treia editie, Libraria online www.book-land.ro si, mai nou, Tabara Coolturala. Tabara BookLand se bazeaza pe un mix echilibrat de activitati coolturale, cognitive si distractive care se reflecta atat in dezvoltarea personala, cat si in sanatatea fizica si mentala a copiilor.

Tabara Coolturala este un program cultural-educativ national, de responsabilizare sociala dedicat copiilor, fratele cel mai mic al familiei BookLand, nascut practic din dorinta de a le demonstra copiilor ca exista o magie de a invata prin distractie, chiar in mijlocul naturii. Stimuland gandirea si creativitatea, pe un fond de distractie inteligenta, ‘a rasarit’ solutia de a nu irosi cele aproape 3 luni de vacanta, Tabara Coolturala BookLand fiind o experienta cu adevarat valoroasa pentru orice copil!

Aflata la prima editie, Tabara BookLand isi deschide portile pentru 250 de copii de clasele V-VIII in intervalul 30 iunie – 8 septembrie in judetul Valcea, la 10 km de Brezoi, pe Valea Lotrului, in apropierea statiunii Voineasa. Structurata pe 5 module a cate 2 saptamani fiecare, activitatile sunt gandite pentru 50 de copii per modul.

Pe toata perioada taberei BookLand, copiii vor descoperi si asimila gradual pronuntatele accente culturale si educative. Pe un fond ludic, asigurat de activitatile sportive, excursii, drumetii, treasure hunting, copiii se vor apropia in primul rand de ei insisi, descoperindu-se ca personalitate, apoi intre ei, socializand, de locuri si oameni, vizitand, de arta si cultura, exersand in atelierele creative alaturi de un personal specializat.

valahia_02

Peisajul taberelor scolare, mai mult sau mai putin reusite, este unul extrem de aglomerat. Cu ce veniti nou?

BookLand nu a descoperit tabara, ci doar a reinventat-o, a reimprospatat-o si a adus-o in straie moderne in fata copiilor, starnind interesul acestora. Tabara Coolturala BookLand introduce in peisajul taberelor scolare nu unul, ci mult mai multe elemente noi, de la durata de 2 saptamani a taberei, pana la programul bazat pe un mix echilibrat de activitati coolturale, cognitive si distractive care se reflecta atat in dezvoltarea personala, cat si in sanatatea fizica si mentala a copiilor.

Atelierele creative din cadrul Taberei BookLand vor fi coordonate de adevarati “colosi” coolturali (artisti plastici, actori si scriitori consacrati), pe care copiii ii vor descoperi drept oameni normali de altfel, insa cu adevarate povesti de viata, care cu siguranta vor capta si acapara toata atentia celor mici. Cu exceptia atelierului de ceramica de la Horezu, toate celelalte ateliere (de pictura, sculptura, bijuterii, masti, lectura, teatru interactiv) se vor desfasura intr-un cadru familiar copiilor, respectiv in gradina, sala de conferinte sau pe tarasa pensiunii Valahia.

Punctul forte al Taberei BookLand il constituie prezenta in permanenta a unui psiholog, care va purta discutii libere cu copiii, ii va urmari pe parcursul activitatilor desfasurate, dar si in relatia cu ceilalti. La finalul taberei, fiecare copil va primi o diploma de participare, un portofoliu de activitate cu toate rezultatele muncii si o fisa de evaluare din partea psihologului, care il va indruma in o mai buna intelegere a propriei personalitati si a aptitudinilor sale.

La venirea in tabara, copiii vor fi impartiti pe 5 echipe a cate 10 copii fiecare si intreaga tabara se va desfasura sub forma de concurs. Fiecare copil va primi cate un catalog cu programul si parte din surprizele taberei. Acest catalog va contine la mijloc si o harta muta cu activitatile. La incheierea fiecarei activitati, cei mici vor primi cate un sticker pe care il vor lipi pe harta in locul potrivit. La castigarea unui concurs, fiecare copil din echipa va primi cate un sticker de premiere. Astfel, la sfarsitul taberei vor avea intreg programul in imagini.

Tabara BookLand este una interactiva, deloc statica, foarte bine echilibrata insa, al carui program deloc greoi prevede de la activitati ca tiroliana, echitatie, piscina, instructie militara, indeletniciri practice, dans si karaoke, foc de tabara, pana la seri de film, teatru, lectura, concursuri sau ateliere creative. In programul taberei sunt prevazute inclusiv excursii cu autocarul la Hidrocentrala Ciunget, Salina Ocnele Mari, Manastirea si Parcul National Cozia, Pestera Muierii, Ranca – Transalpina si multe alte obiective turistice din zona.

valahia_04

Ce vrea sa insemne “tabara coolturala”? Cui se adreseaza in mod direct?

Tabara Coolturala BookLand este cel mai inteligent mod de distractie pentru toti copiii de clasele V-VIII din Romania care isi doresc ca la finalul celor 2 saptamani de tabara, sa plece cu prieteni noi, amintiri frumoase si tehnici invatate din activitatile creative. Sa fie mai siguri pe ei, mai independenti, mai responsabili, mai sociabili, dezvoltandu-si competentele de lucru in echipa.

Extinzand, Tabara Coolturala BookLand se adreseaza tuturor parintilor interesati sa investeasca in educatia copiilor. Cultura si educatia copiilor nostri au insa un pret pe care daca alegem sa-l platim, in timp, le garantam biletul catre reusita. Si o tabara culturala, facuta asa cum trebuie, poate fi primul pas in acest sens.

Ne dorim ca parintii sa considere investitia facuta drept una binemeritata, iar toti copiii care vor calca pragul taberei BookLand sa revina cu placere an de an si sa fie receptivi la toate surprizele pe care urmeaza sa le pregatim pentru ei. Posibil la anul sa avem 2-3 tipuri de tabere, in diferite zone din tara, pe diferite paliere de varsta, cu preturi diferentiate, pentru toate buzunarele.

valahia_07

Dincolo de programul, activitatile pe care le propuneti, spune-ne cate ceva si despre conditiile din tabara. Sunt trei paliere la care parintii sunt extrem de atenti: cazare, masa si siguranta.

Din punct de vedere al cazarii, meselor si sigurantei Tabara Coolturala BookLand ofera un rasfat maxim, insa in mod disciplinat, iar parintii se pot convinge cu ochii lor de toate acestea intrucat ii invitam sa-si aduca singuri copiii in tabara. Sa vada exact unde isi vor lasa copiii timp de 2 saptamani, unde vor dormi cei mici, ce vor manca si cine se va ocupa de ei.

BookLand asigura siguranta maxima si asistenta specializata, oferita permanent de cadre didactice competente, ghizi locali, medic pediatru si psiholog. Intreaga tabara se desfasoara dupa un program foarte bine stabilit, cu reguli destul de stricte in privinta orelor de masa si odihna.

Dincolo de cadrul pitoresc de pe Valea Lotrului, departe de griul prafului din oras, cu un aer puternic ozonat, strajuit de varfurile Cozia si Capatanii si peisajele inconjuratoare de poveste, cazarea copiilor se va face la Complexul Turistic 4* Valahia, un adevarat colt de rai cu cca 20,000 mp de vegetatie diversa, strabatuta de paraul Vizuinilor, cascade, lacuri cu pesti, poduri suspendate, pasari si caprioare si multa, multa liniste.

Din cunostintele mele, nu stiu sa mai existe vreo tabara in Romania cu servicii all inclusive de 4 margarete asa cum ofera Tabara BookLand. Costul taberei este de 2.500 ron per modul (2 saptamani), cu absolut toate serviciile incluse, mai putin transportul pana la / dinspre pensiune: cazare la pensiune de 4 margarete cu faciitati complete si toate mesele asigurate (bazate pe produse bio din gospodaria proprie), activitati coolturale zilnice, asistenta specializata permanenta (profesori, doctor, psiholog), transport cu autocarul intre pensiune si obiectivele turistice vizitate, intrarile la obiectivele turistice si recuzita necesara tuturor activitatile creative si sportive.

valahia_12

Cati oameni/instructori vor avea grija de copii in tabara?

In Tabara Coolturala BookLand vor fi in permanenta 5 insotitori (4 cadre didactice si un psiholog), un medic pediatru si un reprezentant al organizatorului de tabara. Toate atelierele creative vor fi coordonate de specialisti: artisti plastici, scriitori si actori consacrati. Vizitele la obiectivele turistice se vor face fie in prezenta unui ghid local.

Asa cum am mai spus, inca de la venirea in tabara, copiii vor fi impartiti pe 5 echipe a cate 10 copii fiecare. De fiecare echipa se va ocupa cate un cadru didactic sau sau psiholog. La cca 3-4 zile echipele vor schimba cadrul didactic coordonator, pentru ca toti copiii sa treaca prin mana psihologului.

Pentru ca vizam in mod direct performanta, e foarte important ca acei 5 profesori coordonatori sa cunoasca foarte bine programul, regulile si astfel am considerat oportun ca e bine sa fie aceiasi pe toata perioada celor 10 saptamani. Pentru ca e foarte greu sa aduci oameni de la zeci de km distanta pe care sa ii tii departe de casa permanent pentru atatea saptamani, ne-am orientat catre cadre didactice din zona Valcea, recomandate de directorii de scoli. Si acest aspect este unul nou pentru taberele romanesti, in care de regula se merge cu profesorul sau dirigintele de la scoala.

valahia_11

Sunt parinte si am un copil. Cum ma convingeti sa-l trimit in tabara BookLand?

Nu te-am convins pana acum? :)
Este foarte simplu! Daca vrei sa scapi in mod inteligent de copilul tau, timp de 2 saptamani, trimite-l in Tabara Coolturala BookLand! Se va intoarce (si) mai destept acasa!

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Pana la 75% reducere la carti cu biografii si memorii

Next Article

Reduceri de pana la 52% la cartile thriller si fantasy

Related Posts

Total
0
Share