fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Strada Sardinelor, de John Steinbeck (Editura Litera, 2021)

Strada Sardinelor

John Steinbeck, autorul romanului Strada Sardinelor, s-a născut în comitatul Monterey din California, ținut evocat cu generozitate în această lucrare.

Vezi preț cu reducere

“Strada Sardinelor este cel mai frumos omagiu adus de Steinbeck ținutului său natal: o lume crudă și aspră, dar populată de personaje pitorești care îi conferă căldură, exuberanță și culoare.” – Daily Telegraph

Chiar dacă Strada Sardinelor nu are o întindere nesfârșită, rămâne locul de la periferia orașului Monterey unde, printre pescării, se amestecă personaje de o diversitate uluitoare.

Doc este un astfel de om, excentric, studiază creaturi ale oceanului de pe coasta Californiei pentru că este biolog marin.

Facem cunoștință cu Lee Chong, băcanul din acel ținut, apoi nu îl putem trece cu vederea pe Frankie, un hoț extravagant.

Henri construiește o barcă chiar dacă îi este teamă să navigheze, în timp ce fetele de la bordelul Dorei Flood mai ies uneori pe afară să se bucure de lumina soarelui.

Personajele unite pe Strada Sardinelor sunt de o simplitate rară și chiar dacă își duc traiul de zi cu zi la marginea societății, se ajută și depind unele de altele în încercarea lor de a supraviețui.

Cartea Strada Sardinelor, de John Steinbeck a apărut în Colecția Carte Pentru Toți la Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Pământul nelocuibil

Pământul nelocuibil, de David Wallace-Wells (Editura Litera, 2021)

Next Article
Kennedy

Lista Silviei: 7 cărți despre Jacqueline și John Fitzgerald Kennedy

Related Posts

Total
0
Share