fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Top cărți de dezvoltare personală – cele mai căutate titluri

cărți de dezvoltare personală

Cu ce se poate sta în fața asaltului clișeelor? Cu ce se împotrivește mintea umană ideilor fixe că toți oamenii trebuie să fie la fel de supli, la fel de frumoși, la fe de performanți, la fel de…? Ce punem în fața obsesiilor generate și induse la scară planetară de alții? Cărțile de dezvoltare personală stau în primele rânduri ale rebeliunii în fața uniformizării.

Generația „a fi” o înlocuiește, încet, pe generația „a face”. În acest proces care schimbă, odată cu oamenii, și lumea, și prioritățile, cartea de dezvoltare personală susține individualitatea. Unele volume dau sfaturi, alți autori fac paralele cu exemple din istorie sau din viața reală ori din experiențele proprii, alte titluri fac apel la reguli simple și accesibile, cu ajutoul cărora unii chiar își pot întoarce viața „la 180 de grade”.

Cartea de dezvoltare personală poate fi un asistent, un psiholog, un profesor, un prieten. Printre rândurile acestor inedite volume se găsește combinația între ipoteză, posibilitate și transpunere. Este acel tip de lectură care construiește în interiorul fiecăruia argumentele în virtutea cărora este unic și irepetabil. Undeva, această personalitate distinctă are nevoie să „facă pace” cu sine; cartea este acolo. Mai departe, în lumea reală, acolo unde superiorul ierarhic este obtuz și mai puțin capabil, cartea este tot acolo, pentru „a cerne grâul de neghină” și a pune interiorul celui care citește în acord cu propia scară a valorilor și cu propriile performanțe personale, în detrimentul comentariilor și comportamentelor altora. Zi de zi, situație cu situție, cartea de dezvoltare personală așteaptă să demonstreze că se poate ieși din cultura reperelor fixe și rigide cu o simplă întoarcere spre interior. Acolo sunt toate vindecările, cărțile de dezvoltare personală nepropunându-și altceva decât să „lucreze cu materialul clientului” și să dea la iveală piese unicat.

Indiferent de vârstă, de stare socială, de aspect exterior, de ocupație, de vocație și de pasiuni, cartea de dezvoltare personală susține în mod direct tușele volatile, destabilizate artificial din exterior și marchează locul din care fiecare poate porni spre regăsirea de sine în adevărata lumină. Personală.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cupon Libris

Cupon Libris: 20% reducere minimă la orice carte

Next Article
Eu voi fi ultima

Eu voi fi ultima. Povestea captivității mele și lupta mea împotriva Statului Islamic, de Nadia Murad

Related Posts

Total
1
Share