fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ultima ispită a lui Hristos, de Nikos Kazantzakis

Ultima ispită a lui HristosEditura Humanitas a publicat recent, în Colecția Raftul Denisei, o nouă carte scrisă de Nikos Kazantzakis: Ultima ispită a lui Hristos.

Considerată capodopera lui Nikos Kazantzakis, maestru al prozei moderne și una dintre cele mai neobosite conștiințe ale timpului său, Ultima ispită a lui Hristos propune o monumentală reinterpretare ficțională a Evangheliilor. Romanul a fost ecranizat în 1988 de Martin Scorsese, avându-i în rolurile principale pe Willem Dafoe și Harvey Keitel. Asemenea cărții, pelicula a suscitat la rândul ei numeroase polemici.

Alături de Viața si peripețiile lui Alexis Zorbas și de Hristos rastignit din nou, Ultima ispită a lui Hristos rămâne una dintre cele mai cunoscute lucrări ale scriitorului cretan: tradusă încă din 1952, înainte de a fi publicată la Atena in 1955, cartea a circulat în 27 de țări, versiunea germană fiind reeditată de 12 ori, cea franceză și engleză de câte opt ori.

Romanul Ultima ispită a lui Hristos, de Nikos Kazantzakis poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
revista Timpul

A apărut Revista Timpul, nr. 212-213, din noiembrie-decembrie 2016

Next Article
Beauty Day

Beauty Day la Elefant (doar azi, 21 decembrie 2016)

Related Posts

Total
0
Share