fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Victor Miron: “Un #bookselfie este un mod prin care o carte recomanda un om”

De Victor Miron ati auzit cu siguranta. Ca daca va perindati pe aici sigur v-ati lovit prin maretul internet de vreun #bookselfie sau de campania “Cu cartile pe fata”. Ei bine, am incercat sa aflam mai multe despre campanie, despre carti in general, dar si despre frumosul om care ne aduce “cartile pe fata”. Si ne-am convins foarte repede ca Victor este un baiat #detreaba :-) Va oferim cu bookurie interviul de mai jos si va incurajam si noi sa dati “cartile pe fata”.

Victor Miron– Salut, Victor. Ma bucur nespus ca ai acceptat aceasta mica discutie despre carti, proiecte si, de ce nu, masini :-) Imi place mult proiectul “Cartile pe fata” si as vrea sa punctam si aici, pentru posteritate, cateva detalii legate de acesta. Ca si viata, orice inceput are si un sfarsit. Spune-mi, rogu-te, cum a inceput frumoasa “nebunie” si unde ai de gand sa te opresti.

– Începutul începuturilor e în clasa a IX-a de liceu când am devenit cititor datorită profesoarei mele de limba română, doamna Mariana Muthu. În clasa X-a am creat platforma ”Invitație la lectură” care era o secțiune din cadrul site-ului liceului.

Numele Cărţile pe faţă a fost inspirat dintr-un discurs susținut in cadrul Toastmasters Cluj de către Adela Mureşan. Ea combate acolo principalele motive pentru care lumea nu citeşte și ilustrează prin jocul de cuvinte din titlu felul în care cărțile contribuie la formarea noastră, faptul că în cele din urmă, ceea ce citim “ni se citește pe față”. Eu am luat titlul discursului în sens propriu şi am început să îmi sincronizez poza de profil pe facebook cu câte un book selfie cu acea carte pe care o citeam în acel moment. Pentru mine să îmi dau Cărţile pe faţă înseamnă să spun lumii că lecturile mă reprezintă şi mă recomandă mai tare decât culoarea ochilor sau freza.

Pentru ceilalţi aş vrea să reprezinte o motivaţie în plus pentru a vorbi despre cărţi.

Am decis să îmi dedic acest an campaniei Cărțile pe față și sper să ajungem la 10 000 de poze cu Cărțile pe față.

– Desi este un proiect promovat asiduu online, admir toate declinarile offline pe care ai reusit sa le faci sa se intample. E un consum de energie, cum iti gasesti timpul?

– Este un consum de energie însă nu este obositor. Îmi aduce multă bucurie și împlinire să mă implic în Cărțile pe față. Am norocul să fiu ajutat de mulți oameni faini și mă bucur că ne crește echipa tot mai mult și așa reușim să facem tot mai multe acțiuni.

– Vad ca in jurul ideii incep sa se petreaca tot mai multe evenimente. Sunt parte dintr-un plan, sau pur si simplu te asalteaza lumea cu idei si rugaminti de a gazdui sub egida “Cartile pe fata” astfel de intamplari?

– De obicei nu plănuim cu mai mult de câteva săptămâni în avans. Avem zeci de idei și le implementăm pe măsură ce găsim circumstanțele propice.

– O idee asa “cool” are si o finalitate anume? In mod sigur si tu faci parte din targetul proiectului. Simti ca ai inceput sa citesti mai mult?

– Din păcate am început să citesc mai puțin. De fapt am pornit campania deoarece am văzut că îmi face mie bine să citesc mai mult. Prin ianuarie citeam 2-3 ore pe zi. Acum, deoarece campania îmi răpește un pic de timp, citest doar 1-2 ore pe zi.

Victor_Liiceanu_Patapievici

– O imagine face cat 1.000 de cuvinte. Este #bookselfie un mod de a ne arata atasamentul fata de cartile pe care le iubim, sau doar “un ceva” la moda, asemeni originarului selfie?

– Părerea mea este că o carte ne recomandă și ne reprezintă mult mai mult decât trăsăturile fizice așa că un #bookselfie este un mod prin care o carte recomandă un om.

– Fiind cumva pe aceeasi parte a baricadei, cum te intelegi cu editurile? Crezi ca au receptat corect mesajul pe care Campania “Cartile pe fata” il transmite, sau dau buluc doar pentru faptul ca e bine sa te asociezi, acum, cu o asemenea frumoasa idee?

– Din fericire am găsit deschidere și parteneriat pentru câteva acțiuni comune. Majoritatea oferă deja reducere pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte însă nu am găsit încă editura care să tipărească zecii de mii de semne de carte cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”.

VM

– Din cate am inteles, lucrezi intr-un service auto. Sau aveai legatura cu asa ceva. Ceva recomandari de citit la volan nu ai? : -) Altfel, uitandu-ne mai sub capota, sunt masinile ca si cartile? Unele se citesc mai greu, altele mai usor, dar sunt si unele pe care nu le vom intelege niciodata?

– Este o mare legătură între mașină și cărți prin faptul că fiecare mașină ar trebui să aibă o carte de service :). Am început deja trendul de cititor în serie, poze cu Cărțile pe față în BMW-uri, diverse serii (seria 1, seria 3, seria 5, etc). Vom mai face și ”ascultă cu volumul la maxim” pentru a promova cărțile audio care se pot asculta foarte bine în mașină.

Victor_Bookfest

– Ce zic ai tai colegi de “cartile pe fata”? Esti vedeta lor, sunt convins, apari la televizor, tii discursuri… :)

– Colegii mă susțin și sunt foarte de treabă.

– Ce urmeaza in viata proiectului? Ar trebui sa apara si un site, vad ca domeniul cartilepefata.ro exista, dar redirecteaza catre pagina de facebook. Sunt convins ca multi ar vrea sa citeasca cate ceva din cele ce vor urma, asa ca daca e ceva ce poate fi dezvaluit te rog sa o faci acum :)

– Câteva lucruri se pot dezvălui și sunt în acest album pe Facebook. În plus, la lansare cărții intitulate Cărțile pe față o vom face lansarea pe o pistă de aeroport, pentru a …lansa la propriu cartea.

– In incheiere, la final de interviuri le propunem celor cu care stam de vorba un mini chestionar.  

3 autori preferati…

Mircea Eliade, Elif Shafak, Miguel de Unamuno

Ultimele 3 carti citite…

Jaime Bayly – Escrocul sentimental, Alice Munro – Dragă viață, John Farndon – 50 de idei geniale care au schimbat omenirea

Cele mai tari 3 marci de masini…

Mașina de serviciu, Audi, Tesla.

3 motive pentru a citi mai mult

– Cititul îți dezvoltă creativitatea (asta încercăm să demonstrăm prin acțiunile campaniei Cărțile pe față), te ajută să scrii mai bine (de la mailuri, postari, sms-uri pana la articole sau texte creative) și îți dezvoltă inteligența emoțională (mai ales dacă lecturezi romane).

Fotografiile din interviu apartin autorului, gasiti mai multe pe pagina sa de facebook sau pe pagina campaniei “Cartile pe fata”

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noutate: "Marea carte Lego. Idei ce dau viata caramizilor tale"

Next Article

Andrei Oisteanu, autorul lunii iunie. 20% reducere si carti cu autograf

Related Posts

Total
0
Share