fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Visul lui Einstein și alte eseuri, de Stephen Hawking (Editura Humanitas, 2018)

Visul lui Einstein și alte eseuriEditura Humanitas a publicat recent Visul lui Einstein și alte eseuri – o nouă carte scrisă de celebrul fizician Stephen Hawking

Stephen Hawking este fizicianul de exceptie care, imobilizat intr-un carucior, suferind din tinerete de sindromul lateral amiotrofic, tine legatura cu lumea printr-un calculator care “vorbeste” in locul lui. Ceea ce nu-l impiedica sa se afle, prin studiile sale, in avangarda cercetarilor privind spatiul, timpul, originea universului si particulele elementare. Marele succes al cartilor sale de popularizare Scurta istorie a timpului si Universul intr-o coaja de nuca a schimbat perspectiva publicului asupra intrebarilor esentiale ale fizicii.

Visul lui Einstein și alte eseuri, superba lectie de gandire creatoare, contine deopotriva pagini autobiografice si eseuri stiintifice. Cartea se incheie cu un interviu al carui punct de pornire e muzica: ce discuri ar lua Hawking cu el pe o insula pustie?…

“Nu sunt de acord cu punctul de vedere ca universul este un mister, despre care am putea avea numai intuitii, fara a-l putea insa analiza sau intelege vreodata in intregime.” (Stephen W. HAWKING)

Cartea Visul lui Einstein și alte eseuri, de Stephen Hawking se găsește online la Elefant, Libris, Esteto sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Printre tonuri cenușii

Recenzie la cartea Printre tonuri cenușii, de Ruta Sepetys

Next Article
Defecți

Recenzie la cartea Defecți, de Cecelia Ahern (Editura ALL, 2017)

Related Posts

Total
0
Share