fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Clubul Manhattan, de John Saul

Cindy Allen iese din metrou şi este atacată de cineva care începe s-o izbească cu capul de caldarâm. Fără să-şi dea seama că asta îi va schimba viaţa cu totul, studentul Jeff Converse îi sare în ajutor, alungând agresorul. Dar în clipa în care fata îşi recapătă cunoştinţa, crede că el este atacatorul şi începe să urle. Poliţia îl arestează pe Jeff, acuzându-l de tentativă de omor.

clubul-manhattan

Este condamnat să petreacă un timp la închisoarea Riker’s Island. Şi din nou intervine un soi de întorsătură sinistră a destinului: pe drum spre puşcărie, duba în care se află Jeff şi un alt condamnat este atacată şi tânărul „scapă” în tunelurile de metrou de dedesubtul străzii. Sau este oare îndreptat spre acele locuri intenţionat?…

Sub străzile New-Yorkului se derulează un joc bolnav, are să afle Jeff foarte curând. Sus, toată lumea ştie că cei doi au murit (colegul lui Jeff chiar îşi pierde viaţa). Jos, în lumea celor fără adăpost, există Scratch, care îi spune că dacă găseşte calea de ieşire din tuneluri, este liber. Şi mai există o vânătoare de oameni pusă la cale de cei mai puternici oameni ai oraşului, amatori de senzaţii… negre. Aşadar, găseşte scăparea sau mori. Aleargă ca un vânat prin tunelurile insalubre şi pline de şobolani sau mori.

Din nou sus. Acolo, tatăl şi iubita lui Jeff nu cred o secundă că tânărul a murit în subteran. Şi îl caută. Împreună cu băiatul care nu a mai văzut aer curat şi apă potabilă de prea mult timp, vor găsi o cale de scăpare? Se va căsători Jeff cu Heather, îşi vor lua o casă în suburbii şi nu vor mai călători niciodată cu metroul?

Clubul Manhattan este un thriller în toată regula, la fel de puţin recomandat celor care suferă de claustrofobie cum este Colecţionarul. Pe de altă parte, prezintă „în toată splendoarea” o lume subterană care este mai înfloritoare decât şi-ar imagina cei de la suprafaţă.

Romanul Clubul Manhattan, de John Saul se gaseste cu reducere la Elefant / eMAG / Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Hotii de frumusete, de Pascal Bruckner [Editura Trei, 2015]

Next Article

Happy Day: 50% reducere la cartile Editurii Art

Related Posts

Total
0
Share