fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

„Nu ne temem!”. Artiștii strâng rândurile după atacurile din Londra

„Nu ne temem!”

Imense desene pe asfalt, realizate de artiști britanici cu cretă pe trotuarele din Londra, vin să ateste faptul că societatea engleză nu intenționează să se retragă sau să se lase dominată de frică după atacurile recente. În Trafalgar Square, din centrul capitalei Regatului Unit, desenele artiștilor i-au determinat pe trecători, cu sutele, să întărească prin semnăturile lor mesaje ca „Nu ne temem!” și „Nu ați învins!”, relatează „BBC”. Locuitorii din Londra au mai transmis și că „sunt fericiți în fiecare zi”.

Patru artiști reprezentanți ai valului street art, care au experimentat locuitul pe străzi pentru perioade mai scurte sau mai lungi, s-au gândit să ilustreze starea de spirit a locuitorilor metropolei după atacurile din zona Westminster. Apoi, după ce au realizat desenele, i-au invitat pe trecători să susțină demersul cu propriile mâini. „Am vrut să facem ceva care să ateste faptul că suntem alături de victime. Chemăm oameni din toată lumea să semneze ceea ce am desenat și să demonstrăm astfel că suntem alături unii de ceilalți”, declară Paddy. „După ce mi-am terminat desenul, mii de oameni au adăugat la el. Am făcut asta ca să fiu alături de polițistul care a murit ca să ne protejeze. Este felul meu de a-i aduce un omagiu. Oameni de peste tot au adăugat mesaje, a fost foarte emoționant”, spune Steve. La rândul lui, Ben Martin a arătat că dacă în mod normal londonezii sunt destul de reci, acum a fost cu totul altceva: „Toți au fost deschiși și prietenoși unii cu alții. Este cea mai fericită zi pe care am avut-o de mult timp. Oameni de toate naționalitățile au adăugat mesaje desenelor – turci, chinezi, francezi”.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fata cu fragi

Lansare de carte: Fata cu fragi, de Lisa Stromme

Next Article
Marea casă

Recenzie la cartea Marea casă, de Nicole Krauss

Related Posts

Total
0
Share