fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

De la Croitorasul cel viteaz la Sistemul solar

si-eu-vreau-sa-stiu-enciclopedie-pentru-cei-mici-si-istetiCopiii noştri au crescut. Parcă ieri ne rugau să le citim despre Călătoriile lui Guliver şi uite-i azi nerăbdători să deschidă „Enciclopedia pentru cei mici şi isteţi”, ca să afle ei totul!

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=184f69294&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.elefant.ro%2Fcarti%2Fdictionare-enciclopedii%2Fenciclopedii%2Fenciclopedii-pentru-copii%2Fsi-eu-vreau-sa-stiu-enciclopedie-pentru-cei-mici-si-isteti-157583.html”]Cumpara cartea cu reducere[/button]

Răsfoind, găsesc informaţii despre planeta noastră, vreme, continente, climă, vor să coboare în adâncul pământului – ba după petrol, ba după comori – îşi imaginează vulcanii şi cutremurele, apoi vin să ne povestească despre minunăţiile din peşteri misterioase pe care le-au găsit ei „scormonind” informaţiile din Enciclopedie!

Cu ochii mari şi creionul la îndemână, întorcându-se uneori câteva pagini înapoi, nu care cumva să uite ceva important sau să le scape vreuna din ilustraţiile vii care însoţesc textele, străbat râuri şi lacuri, află totul despre vânt şi îşi notează până la cel mai mic detaliu cum poate fi salvată planeta prin gesturi simple ale oamenilor. Îi privim şi ne gândim că vine o altă lume, cu alte priorităţi.

O demonstrează desenele pe care le fac cu plantele din Enciclopedie, întrebările pe care le pun despre animale, aviditatea cu care vor să afle totul despre lumea dispărută a dinozaurilor sau cea a trecutului, a lui Einstein. Când coboară în corpul uman, fac imediat legătura cu propriile lecţii de înot sau cu felul în care percep culorile. Şi trec spre lumină, apoi spre stele, tot cu creionul în mână, tot cu ochii mari.

L-am observat pe fiul meu răsfoind zile la rând „Enciclopedia pentru cei mici şi isteţi” şi mi-am dat seama că până la „Sistemul solar” a parcurs cu bine un drum care a început cândva cu „Croitoraşul cel viteaz”…

Roxana Ichim

bogdan
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Prietenii pe care nu-i uitam niciodata

Next Article

Martisor de la Nemira. Sa aveti o primavara frumoasa!

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
0
Share