fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dragostea unei femei cumsecade, de Alice Munro

Dragostea unei femei cumsecade

Dragostea unei femei cumsecade, apare luni, 23 septembrie, la toate punctele de difuzare a presei, în imprintul Carte Pentru Toți – volum de povestiri semnat de Alice Munro, autoare distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură. Preț special 19.99 lei.

În Dragostea unei femei cumsecade, probabil una dintre cele mai îndrăznețe scrieri din întreaga ei carieră, Alice Munro abordează cu o siguranță a condeiului ce frizează clarviziunea capriciile iubirii, tensiunile și minciunile care pândesc sub aparențele de bună-cuviință ale societății, ca și bizarele, adesea comicele năzuințe ale sufletului omenesc.

Hrănindu-se din indiscrețiile nemărturisite și secretele întunecate ale vieții provinciale, cele opt povestiri care alcătuiesc volumul Dragostea unei femei cumsecade scot la lumină intimitățile și vinovăția comună care îi unesc chiar și pe oamenii cei mai singuratici. Un bărbat, victimă a unui atac cerebral, își dezvăluie cel mai ascuns secret unei tinere soții, în ceea ce ar putea fi ultimul gest de intimitate care i-a mai rămas. O fiică are o explicație cu tatăl ei despre secretul deja știut al vieții lui. Iar în captivanta povestire ce dă titlul volumului, o infirmieră altruistă care îngrijește un muribund descoperă utilitatea socială a minciunilor.

Curajoasă și fascinantă prin acuratețea detaliilor, Dragostea unei femei cumsecade confirmă reputația lui Alice Munro de maestru incontestabil al literaturii contemporane.

Dragostea unei femei cumsecade, de Alice Munro se găsește și online la Elefant, Libris sau Cărturești.

„Desăvârșită… miraculoasă prin finețea detaliilor și surprinzător de autentică. […] Munro dovedește o putere de înțelegere a naturii umane care o depășește cu mult pe a semenilor ei.” – The Wall Street Journal

„Alice Munro este unul dintre cei mai buni scriitori contemporani de proză scurtă. Povestirile sale dau impresia unei magii secrete pe care numai ea o stăpânește.” – The Washington Times

„Superb… sclipitor… personajele lui Munro sunt la fel de autentice ca ale lui Cehov.” – The New York Times Book Review

Din creația lui Alice Munro, la Editura Litera au mai apărut volumele Prea multă fericire, Fugara, Dragă viață și Ură, prietenie, dragoste, căsătorie.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Povesti din State

Povesti din State, de Viorel Vintila (Libris Editorial, 2019)

Next Article
Black Week

Black Week - Reduceri de până la 80% la mii de cărți

Related Posts

Total
0
Share