fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Igiena asasinului, de Amelie Nothomb (Editura Polirom, 2022)

Igiena asasinului

Igiena asasinului este un roman distins cu premiile René-Fallet si Alain-Fournier, editat în România de Editura Polirom și apărut recent în prestigioasa colecție Top 10+ a acestei edituri.

Igiena asasinului, romanul care a facut-o peste noapte celebra pe debutanta Amélie Nothomb, este o carte ce iti taie respiratia prin intensitatea extraordinara a fiecarei fraze, prin amestecul magistral dozat de cinism, cruzime si ambiguitate.

Cumpără cartea cu reducere de aici.

Prétextat Tach, un celebru scriitor distins cu Premiul Nobel pentru Literatura si, totodata, un mizantrop desavarsit, mai are doar doua luni de trait. Cand vestea ajunge la urechile presei, toti jurnalistii viseaza la un ultim mare interviu. Dar geniul literar, ascuns in semiobscuritatea apartamentului sau, refuza sa primeasca mai mult de cinci solicitanti, iar primii patru platesc acest privilegiu cu viata. Insa ultima sosita, Nina, reuseste sa-l antreneze pe scriitor intr-un periculos joc de roluri al carui castigator ramane incert pana la final.

Romanul Igiena asasinului a fost ecranizat in 1999, in regia lui François Ruggieri, cu Jean Yanne si Barbara Schulz in rolurile principale.

Amélie Nothomb s‑a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Este fiica unui ambasador belgian si nepoata omului politic Charles‑Ferdinand Nothomb, descendenta unei ilustre familii bruxeleze care a adus provincia Luxemburg regatului Belgiei. Copilaria si adolescenta ei sunt de fapt o lunga calatorie prin lume: isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China (Beijing), SUA (New York), Bangladesh, Birmania, Laos. In 1984, isi incepe studiile de filologie la Université Libre de Bruxelles. Adolescenta anorexica, Amélie marturiseste ca abia la treizeci si patru de ani a reusit sa se accepte „fizic”, vindecandu‑se printr‑o bulimie… a cititului si a scrisului: de zece ani, in fiecare toamna un roman, imediat trecut in fruntea listei de bestsellere.

Igiena asasinului, prima ei carte, publicata la doar douazeci si patru de ani, s‑a vandut in peste 300.000 de exemplare, iar Uimire si cutremur (distinsa cu Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze) s-a vandut in aproape o jumatate de milion de exemplare.

Tradusa peste tot in lume, invitata de mai multe ori la „Bouillon de culture”, celebra emisiune a lui Bernard Pivot, Amélie Nothomb beneficiaza de un portret compus din superlative: „fenomen literar si mediatic”, „talent stupefiant”, „succes fenomenal”.

La Editura Polirom au aparut: Igiena asasinului (2002, 2009), Metafizica tuburilor (2004), Mercur (2004), Antichrista (2004, 2006), Dictionar Robert de nume proprii (2005), Sabotaj din iubire (2005), Biografia foamei (2006), Cosmetica dusmanului (2006), Catilinarele (2006), Acid sulfuric (2007), Peplum (2007), Jurnalul randunicii (2007), Atentat (2007), In necunostinta de cauza (2008), Combustibilii (2008), Drept de viata si de moarte (2009), O forma de viata (2012) si Sa‑ti ucizi tatal (2012).

Romanul Igiena asasinului poate fi comandat online, cu reducere, de la Elefant sau Librărie.net.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Voucher Litera

Voucher Litera - 50% reducere la peste 3000 de cărți

Next Article
Cupon Libris

20% reducere și transport gratuit la orice carte (Cupon Libris)

Related Posts

Total
0
Share