fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

In februarie avem ce citi. Titluri noi de la Humanitas

Editura Humanitas anunta pentru luna februarie noi aparitii spectaculoase, dar si cateva reeditari a unor titluri ce au avut mare priza la public. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre noutatile anuntate.

Valsul florilor, de Yasunari Kawabata

978-973-689-553-1.promoNoua povestiri, dintre cele mai frumoase creatii literare ale lui Yasunari Kawabata, traduse pentru prima data in limba romana.

Valsul florilor are muzicalitatea si gratia baletului compus de Ceaikovski. Suzuko si Hoshie, balerine si discipole ale lui Takeuchi, traiesc o criza morala declansata de intoarcerea fiului ratacitor al acestuia, Nanjo, trimis de maestru sa studieze in Europa. O poveste despre iubire si tradare, despre pasiunea pentru dans si sacrificiile pe care le presupune aceasta arta, Valsul florilorramane una dintre capodoperele lui Kawabata.

Un sir de copaci dezvaluie, dincolo de metafora inexplicabilei desfrunziri a unor arbori de ginkgo, drama din sanul unei familii. Prima zapada pe Fuji relateaza intalnirea dureroasa a unui cuplu despartit de mult, care a trecut, separat, prin tragedia celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar si printr-o serie de drame personale.

Tacerea, una dintre cele mai acute proze ale volumului, e o poveste-in-poveste, despre pasiunea pentru scris si consecintele, uneori dramatice, ale acesteia, iar Norii de dimineata surprinde dragostea unei eleve pentru profesoara sa de literatura japoneza. Povestirile din volum au calitatile stilistice ale unor capodopere, in care fiecare cuvant are forta de a evoca un intreg univers.

  • Editura Humanitas Fiction, colectia “Raftul Denisei”
  • Traducere de Cornelia Daniela Lupsa
  • ISBN 978-973-689-553-1 / 29 lei
  • in librarii din 10 februarie

O zi din viata lui Ivan Denisovici, de Aleksandr Soljenitin

ivan-denisovici120“Pentru forta morala cu care a continuat marea traditie a literaturii ruse.” (Motivatia juriului Premiului Nobel)

In noiembrie 1962 revista Novii Mir publica un text literar care avea sa schimbe pentru totdeauna chipul Uniunii Sovietice: O zi din viata lui Ivan Denisovici. Autorul lui – un profesor de matematica trecut prin experienta gulagului, Aleksandr Soljenitin. Cel care avea sa devina vocea milioanelor de oameni prizonieri in propria tara si cronicarul calvarului pe care acestia l-au avut de indurat. In O zi din viata lui Ivan Denisovici, aceasta voce se face auzita pentru prima oara.

Ziua incepe la 5 dimineata. Geamurile sunt captusite cu gheata de doua degete grosime si baraca e albita, pe dinauntru, de promoroaca. Ivan Denisovici se trezeste in sunetele unui ciocan lovit de o bucata de fier. Intre desteptare si stingere, viata e o continua aventura: o serie de probe, de “munci” pentru care ai nevoie de rezistenta, de curaj si de noroc. Daca scapi de carcera, daca nu te imbolnavesti, daca reusesti sa-ti ascunzi cate o bucata de paine sau cate o unealta, daca nu devii turnator si nici “sacal”, ai trecut incercarile. Ivan Denisovici trebuie sa le treaca de 3 653 de ori… Veti citi cartea in cateva ore. Veti trai in ea. Veti fi prizonieri o zi intreaga intr-un lagar din Siberia. Veti supravietui: va fi o zi senina, aproape fericita.

  • Editura Humanitas Fiction, colectia “Raftul Denisei”
  • Traducere si note de Nina Grigorescu
  • ISBN 978-973-689-552-4 / 24 lei
  • in librarii din 10 februarie

Un prieten perfect, de Martin Suter

un-prieten-perfect120Romanele lui Martin Suter sunt traduse in peste douazeci de limbi.

La treizeci si trei de ani, ziaristul Fabio Rossi se trezeste pe un pat de spital, vegheat de o blonda seducatoare. Din pacate, nu stie cine este tanara, care se pretinde prietena lui. Mai mult, Fabio nu-si aminteste propriul trecut: ultimele cincizeci de zile i s-au sters complet din memorie. La fel cum din laptop i s-au sters toate fisierele. Fabio porneste de unul singur in cautarea adevarului si, cu cat se apropie mai mult de acesta, afla despre sine lucruri pe care nu si le-ar fi inchipuit.

“Suter isi demonstreaza inca o data magistral forta narativa: stilul lui este elegant, simtul dialogului – subtil -, iar mana care contureaza personaje si creeaza suspans – sigura.” (Die Weltwoche)

  • Editura Humanitas Fiction, colectia “Raftul Denisei”
  • Traducere de Herta Spuhn
  • ISBN 978-973-689-554-8 / 32 lei
  • in librarii din 10 februarie

Editii noi 2013 din urmatoarele titluri:

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Hotii de carti. Topul cartilor furate de la Editura Herald

Next Article

15% reducere la ghidurile de conversatie din Colectia Berlitz

Related Posts

Total
0
Share