fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Molvania, tara care da bine cu inceputul dupa sfarsitul lumii

molvania---o-tara-neatinsa-de-binefacerile-dentisticii-moderne_1_produs[highlight class=”highlight_yellow” style=””]Am primit de la Editura Vremea (multumiiiim), spre placuta lectura, o carte. Aparte. Nu stiu cat de obisnuiti sunteti sa faceti calatorii in tari imaginare, insa o vizita in Molvania poate fi un inceput. [/highlight]Dureros de vesel. O carte paradox, care poate fi la fel de bine citita si printr-un caleidoscop, un joc cu pietricele colorate. Tot ce v-ati inchipuit ca ati putea gasi intr-o tara, la o prima vedere, nu este decat o mica parte a ceea ce va propune acest nastrusnic ghid turistic. Ce-i drept, ca si locuitori ai acestui colt de lume, ne putem regasi in cele scrise-n carte, dar dupa ce dezbracam continutul suculent de tusele groase, de exagerarile de neimaginat la care s-au dedat autorii.

In fond, Molvania – o tara neatinsa de binefacerile dentisticii moderne nu este chiar o carte. Este un ghidus ghid turistic despre o tara pe care nu trebuie sa o vezi ca sa o simti. O poti simula la colt de strada, in cartier sau in oricare dintre satele in care ai ocazia sa ajungi. Bineinteles, cu doza de bun simt care te si caracterizeaza.

Daca iei orice tara care-ti trece prin minte, o rastorni cu sus-n jos, scoti din ea tot ce-i frumos si bun, si bagi ca-ntr-un sac fara fund toate ciudateniile si frustrarile s-ar putea sa te gasesti undeva pe la granita cu Molvania. Daca reusesti sa o faci si cu umor, mult umor, atunci chiar ca te vei regasi pe una dintre strazile capitalei Molvaniei. Si daca tot ai ajuns acolo e bine sa stii ca nu trebuie sa ai grija de nimic. Ti se vor intampla tot felul de chestii ciudate care-ti vor imbogati universul. Trebuie doar sa ai grija, de exemplu, ce mananci. Si unde o faci. Pentru ca mancarea este mai ieftina daca o asezonezi c-un taraf local. Daca vrei sa-ti tihneasca si renunti la hranirea timpanelor cu dezacordurile magistrale afla ca ttrebuie sa bagi si mana adanc in buzunarul in care ai cele mai multe sanse sa nu-ti mai gasesti portofelul. Dar te vei distra. Atat de mult, incat iti vei dori ca veselul cosmar sa se sfarseasca.

Molvania este o tara care merita doar povestita, nu si vizitata. Sunt chiar multe asemenea recomandari facute nu doar de cei care au scris cartea, ci chiar de cei care-i populeaza paginile: autoritati, localnici, turisti pacaliti de soarta.

Daca nu ati inteles nimic din cele scrise mai sus, atunci sunteti calificati la cateva delicioase ore de suplicii turistice. Cititi cartea si veti rade cu gura pana la tocuri. Ca asa-i Molvania, anapoda de fermecatoare.

Felicit Editura Vremea pentru curaj. Nu acela de a-mi trimite cartea (tine-le, Doamne, obiceiul), ci de a o publica.

Vizitati Molvania, citind cartea. O puteti cumpara de aici.

Bogdan Cercel

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Reduceri de sfarsit de an in adevarulshop.ro

Next Article

Eveniment de marca la Brasov cu Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu si Oana Pellea

Related Posts

Total
0
Share