fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“Muzeul inocentei”, de Orhan Pamuk [Editura Polirom, 2015]

muzeul-inocenteiEditura Polirom a publicat recent o noua carte scrisa de Orhan Pamuk, Muzeul inocentei. Cartea este publicata in deja celebra colectie Top 10+ de la Editura Polirom si este un roman consistent, are peste 700 de pagini.

Muzeul inocentei, de Orhan Pamuk, poate fi cumparat de aici cu reducere. Daca va plac cartile scrise de Pamuk va recomandam si “Fortareata alba” – avem si noi o recenzie frumoasa aici.

Despre Muzeul inocentei:

Kemal o iubeste pe Fusun. Fusun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramane, prin urmare, decat sa o priveasca de departe pe Fusun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri care i-au apartinut candva. Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa. Doar sufletul obiectelor ramane sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk.

Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare. Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la randul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Oh, da! Reduceri mari la cartile cu dragoni :)

Next Article

Bookjobs: noi locuri de munca in edituri

Related Posts

Total
0
Share