fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (03.12.2012)

“S-au spus multe poveşti despre Titanic. Cea mai cunoscută nu e o carte, evident, ci filmul cu Leo şi Kate, în care strălucirea, iubirea, sacrificiul şi moartea eroică sunt protagoniştii principali. Ce aţi spune despre altă perspectivă asupra catastrofei petrecute acum 100 de ani? O perspectivă cinică, realistă şi nemiloasă cu oamenii şi moravurile vremii. O perspectivă-pretext pentru a judeca şi pentru a condamna o societate demnă de a se îneca, nu înainte de a simţi teroare şi suferinţă maximă.

Scriitoarea britanică Beryl Bainbridge plasează misiunea povestitorului din Fiecare pentru sine lui Morgan, untânăr bogat, care plăteşte tribut condiţiei sale. Condiţie pe care, în mod inevitabil, el şi alte mii de oameni o aduc la bordul vaporului blestemat. Condiţia omului arogant, fără griji, care se crede pe alocuri nemuritor. Morgan filtrează însă cu grijă informaţiile şi, părând un strop spion în propria sa castă, dă la iveală aspectele mai puţin atrăgătoare şi pozitive ale categoriei sale sociale”.

Citeste toate recenzia scrisa de Oana Dusmanescu pentru bookmag

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ecouri Gaudeamus 2012. Editura Herald a fost prezenta cu numeroase noutati editoriale

Next Article

Cumpara maine Gazeta Sporturilor impreuna cu filmul "O singura zi"

Related Posts

Total
0
Share