fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Samanta incoltita, de Anchee Min

samanta incoltitaRecent, la Editura Polirom a aparut un nou roman semnat de Anchee Min, Samanta incoltita. Anchee Min este o autoare care ne place, Roxana a citit Azaleea Rosie si a povestit frumos despre ea in aceasta recenzie. Samanta incoltita se gaseste deja in librariile online, asteptam si noi cu interes sa o citim, mai ales ca este, cumva, o continuare a unui roman aparut cu 20 de ani in urma. Interesant, nu?

Cartea poate fi cumparata cu reducere de la Elefant / Libris / eMAG.

Despre cartea Samanta incoltita, de Anchee Min

La 20 de ani dupa aparitia primului roman inspirat din propria viata, Azaleea Rosie, in care zugravea in culori sumbre tribulatiile ei in timpul Revolutiei culturale chineze, Anchee Min hotaraste sa-si intregeasca povestea vietii in Saminta incoltita. Sincer si adesea socant, scriitoarea relateaza dificultatile cu care s-a confruntat ca imigranta pina cind a ajuns sa se adapteze ritmurilor tarii de adoptie si sa-si construiasca o cariera literara de succes. Munca epuizanta, efortul de a invata singura engleza stind intr-o camaruta neincalzita si urmarind la televizor serialul Sesame Street, trauma unui viol, casatoria esuata si apoi divortul deprimant, nasterea fiicei sale, Lauryann, si a doua casatorie – fericita – sint numai citeva dintre experientele in care se regasesc, intr-un fel sau altul, atitia dintre imigrantii ce au venit in America, „tara fagaduintei”, cu inima plina de speranta intr-un viitor mai bun.

„Prin romanele sale, Anchee Min a gasit o cale de a pastra legatura cu propriile radacini culturale lasate in urma. Ea a reinventat o imagine frumoasa, tragica, dramatica a unei Chine pe care acum o poate privi fara durere. La fel cum s-a intimplat cu multi artisti emigranti, America i-a dat lui Anchee Min sansa de a aduce semintele extraordinarei sale povesti dincolo de ocean, unde le-a indemnat sa infloreasca.” (The New York Times)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
povesti fascinante

Peste 1.600 de povești fascinante cu până la 92% reducere + transport gratuit

Next Article
Cristina Frincu

Cristina Frîncu: „Totul e să nu uităm că avem puterea de a încălța șosete desperecheate”

Related Posts

Total
0
Share