Bestsellerul internațional „Central Park”, de Guillaume Musso, seria „Pisicile războinice”, de Erin Hunter și „Pixi știe-tot, Cartea Magicianului”, ambele editate de Galaxia Copiilor sunt titlurile aflate pe primele locuri în topul vânzărilor Grupului Editorial ALL pe anul 2016.
Iată topul celor mai bine vândute 10 titluri ale Grupului Editorial ALL în anul 2016.
1. CENTRAL PARK (EDIȚIE CARTONATĂ), de Guillaume Musso
Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă un thriller irezistibil, cu două personaje memorabile puse în situații incredibile. „Central Park” s-a vândut în 75.000 de exemplare în primele trei zile de la lansarea în Franța și a fost tradus în 19 limbi.
Alice și Gabriel n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a încheiat. Cu toate acestea, n-o vor putea uita curând… Alice este o blondă zveltă de vreo treizeci de ani, căpitan de poliție în Brigada Criminalistică din Paris. Gabriel este un pianist de jazz american. Cei doi se trezesc la 8 dimineața pe o bancă din Central Park, New York, legați cu cătușe unul de altul. Nu se cunosc și nici nu își amintesc să se fi întâlnit vreodată. Mai mult decât atât, cu o noapte înainte, Alice a ieșit să petreacă împreună cu trei colege pe Champs-Elysées, iar Gabriel a cântat cu un saxofonist la Brown Sugar, un club de jazz din Dublin. Acum realizează că au rămas fără acte, fără bani și fără telefoane mobile. Iar dacă nu aveau deja suficiente motive să se alarmeze, Alice are cămașa pătată de sânge și din arma ei lipsește un glonț. La frică se adaugă disperarea. În mod evident, ceva grav se petrecuse în noaptea aceea și nu au altă soluție decât să afle ce s-a întâmplat. Adevărul pe care îl vor descoperi le va schimba viețile pentru totdeauna.
„Un autor care nu face compromisuri, inteligent ca o vulpe, Guillaume Musso rămâne cel mai uluitor romancier francez contemporan.” – Le Parisien
„Guillaume Musso își reconfirmă extraordinarul talent de povestitor.” – TV Mag/Le Figaro
„Guillaume Musso reușește să ne surprindă încă o dată… Aventura care durează mai puțin de 24 de ore implică o serie de flashback-uri și un final total neașteptat.” – France Info
„Imprevizibil și tulburător, un thriller psihologic cu un deznodământ incredibil, care te ține cu sufletul la gură până la final.” – Métro
2. PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA I – ÎN INIMA PĂDURII, de Erin Hunter, Galaxia Copiilor
„Pisicile războinice” s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai vândute titluri.
De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja clanurile. Se vindecă de boli cu remedii oferite de natură. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidați în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor.
Echilibrul vieții din pădure este afectat atunci când mai mulți războinici de seamă mor unul după altul, în moduri care de care mai misterioase. Pisicile din Clanul Tunetului sunt în mare primejdie, iar sinistrul Clan al Umbrelor devine mai puternic pe zi ce trece. În tot acest haos apare Roșcovanul, un biet pisoi de casă. În ciuda prejudecăților din clan legate de pisicile domestice, Roșcovanul primește numele Labă de Foc și devine astfel ucenic al Clanului Tunetului. Spre surprinderea tovarășilor săi de clan, fostul pisoi de casă va dovedi că este un războinic mai viteaz decât pisicile care trăiesc dintotdeauna în sălbăticie.
Volumul cuprinde hărți și simboluri din viața pisicilor războinice.
„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.“ – Publishers Weekly
„După ce citești Pisicile războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.“ – Kirkus Reviews
„Este o carte de aventură, prezintă viața din perspectiva unei pisici și este plină de umor.” – Talente de năzdrăvani
3. PIXI ŞTIE-TOT – CARTEA MAGICIANULUI, Galaxia Copiilor
Pe Pixi îl recunoașteți după căciulița roșie, tunica verde și cizmulițele roșii. Cel mai simpatic spiriduș ne-a pregătit o sumedenie de cărticele cu informații utile și atractive despre lumea care ne înconjoară. De data aceasta, aflăm tot ce trebuie să știe un magician: care este cea mai importantă lege din arta magiei, ce înseamnă să fii prestidigitator, cum își construiește un magician recuzita, câteva formule magice și cele mai captivante trucuri magice.
Cărticelele educative PIXI ȘTIE-TOT se adresează copiilor de vârstă școlară și au un format prietenos, tip carte poștală. Informaţiile revizuite de specialiști și pedagogi vin în completarea cunoştinţelor acumulate la şcoală sau dezvoltă subiecte care stârnesc curiozitatea copiilor.
Toate cărticelele PIXI ȘTIE-TOT se mândresc cu:
- Subiecte enciclopedice de mare interes.
- Texte clare și istețe, de aproximativ 1.000 de cuvinte.
- Ilustrații colorate pentru o mai bună înțelegere a informațiilor.
- Casete, chestionare, mini-dicționare și jocuri pentru fixarea informațiilor.
„Iris a citit pe nerăsuflate Cartea magicianului şi a exersat apoi, transformând în public prietenii şi rudele, ba chiar şi copiii intraţi în zona ei de acţiune.
Cartea a trecut din mână în mână, setul de scamatorii s-a compus încet. Mai avem de confecţionat câteva piese, şi mai ales să facem rost de o baghetă de magician. A crescut, spectacolele de magie – pe care acum le vede altfel – o provoacă mai mult să descopere iluzia din spatele fiecărui act. Cum a apărut iepurele din pălărie, cum a zburat masa… Cartea i-a explicat câteva dintre trucurile simple, iar acum are ambiţia să le realizeze ea însăși.” – Talente de Năzdrăvani
„M-au impresionat cărticele Pixi Știe-Tot. Aceste mini-enciclopedii conțin multe informații despre subiectele abordate (începând cu datele istorice și continuând cu cele geografice și biologice), multe ilustrații, detalii încadrate în casete separate, chestionare, iar la final mini-dicționare.” – Pitici, dar Voinici
4. CARTEA GESTURILOR, de Joseph Messinger, Caroline Messinger
Corpul este un teritoriu în permanentă mișcare, care se exprimă printr-o explozie de gesturi. Când se repetă în mod constant, mereu în aceeași formă și în contexte identice, gesturile capătă semnificații importante. Pornind de la modul în care cineva ne strânge mâna și de la felul în care își încrucișează picioarele sau se încruntă în timpul unei conversații, „Cartea gesturilor” ne dezvăluie ce climat mental și ce personalitate are interlocutorul nostru. Cunoscând semnificațiile limbajului non-verbal înțelegem ce spun oamenii când nu vorbesc (sau în ciuda a aceea ce rostesc), pentru că, așa cum subliniază autorii, „Nu oamenii fac gesturile, ci gesturile îi fac pe oameni”.
Dar, pe lângă faptul că ne ajută să decodăm semnalele pe care ni le trimit interlocutorii noștri, „Cartea gesturilor” reprezintă un instrument prețios al descoperirii de sine. Cunoașterea semnificației asociate fiecărui gest este o modalitate originală prin care putem influența în mod pozitiv psihicul. Cu ajutorul acestei cărți învățăm foarte ușor care sunt atitudinile și pozițiile care ne dezavantajează și trebuie corectate. Mai mult decât atât, descoperim care sunt gesturile pe care trebuie să le valorificăm pentru a le transmite celorlalți un semnal pozitiv privitor la personalitatea și la capacitățile noastre.
„Cartea gesturilor” conține o gramatică gestuală completă, rezultatul a trei decenii de observaţie, de curiozitate activă și de cercetări empirice. Prima ediție a lucrării, „Ces gestes qui vous trahissent”, a apărut în 1993 și a devenit un bestseller. Ne aflăm acum în fața traducerii celei de-a șasea ediții a cărții, care a fost realizată de Joseph Messinger împreună cu soția lui, Caroline, și a fost publicată în 2013. Lucrarea cuprinde peste 300 de imagini și o descriere simplă a gesturilor pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. Pentru că fiecare parte a corpului corespunde unei caracteristici psiho-comportamentale esenţiale, autorii au optat pentru o clasificare anatomică. Călătorim, așadar, pe continentul corpului de la nord la sud, descoperind simbolistica tuturor gesturilor. Ultima parte a lucrării este un dicționar de acțiuni și poziții corporale, analizate în afara oricăror referințe anatomice.
5. DIANA CU VANILIE, de Diana Sorescu
„Diana cu Vanilie” este cartea publicată în memoria talentatei jurnaliste Diana Sorescu (1987-2013) și reunește textele scrise pe blogul ei, 18 poezii și fotografii color cu autoarea. A devenit bestseller imediat după lansare.
În lumea Dianei Sorescu, iubirea avea gust de ciocolată, bucuriile cântăreau cât un cupcake, iar intrigile erau condimentele vieții. Credea în minuni tocmai pentru că le-a trăit pe pielea ei. Nu s-a despărțit niciodată de păpușa Barbie pe care a primit-o de la mama ei când avea 10 ani. Adora viteza și raliurile, ba chiar își dorea să ajungă copilot cândva. Îi plăceau parfumurile dulci și aromate. Și-a cumpărat la un moment dat pantofi din banii de chirie. A scris despre toate acestea și despre tot ce are nevoie să citească un suflet de om ca să se regăsească. A scris mereu pentru suflet, pentru minte și pentru corp. A scris despre dragoste și prietenie. Despre femei și bărbați. Despre cât de bine e în brațele mamei sau cât de greu e să ai o prietenă departe, peste hotare. A scris de multe ori parcă luându-și adio. A scris despre dor și cât de tare doare…
Gândurile împărtășite de Diana cu Vanilie pe blogul ei sunt adunate în această carte, în trei capitole numite „Începuturi”, „Oameni” și „Nebuloase”.
„Ea nu a plecat de tot. Versurile îi trădează prezența suavă printre noi. Le voi așeza cuminte pe noptiera mea, revenind la ele de câte ori valul vieții mă face să uit ce înseamnă a trăi frumos, atât cât ți-e dat.” – Andreea Marin
6. CELE 7 DEPRINDERI ALE PERSOANELOR EFICACE, de Stephen R. Covey
Cu peste 15 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” este cea mai importantă carte a secolului XXI în domeniul afacerilor.
Covey a studiat principiile după care se ghidează oamenii de succes și le-a integrat într-un program cuprinzător, dar ușor de parcurs. A creat astfel un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate, în general. Cele 7 deprinderi formulate în urma a zeci de ani de experiență și cercetare îi deosebesc pe cei fericiți, împliniți și sănătoși de cei care sunt supuși eșecului. Albert Einstein observa: „Problemele însemnate cu care ne confruntăm nu pot fi rezolvate la același nivel de gândire cu cel în care ne aflam când le-am creat“. Din acest punct de vedere, Covey consideră că noi și numai noi putem să ne declanșăm procesul de autoperfecționare. Avem nevoie de alt nivel, un nivel mai profund de gândire pentru a rezolva dificultățile cu rădăcini adânci. Acest nou nivel de gândire constituie subiectul prezentei lucrări.
„Această carte ne sugerează o disciplină a interacțiunii cu ceilalți, care ar funcționa fără greș dacă ne-am apleca asupra ei.“ – James C. Fletcher, Director la NASA
„Cartea de față conține adevăruri esențiale despre natura umană pe care, de obicei, le regăsim doar în literatură. După ce o veți citi veți simți nu numai că îl înțelegeți pe Covey, dar și că el v-a înțeles!“ – Orson Scott Card, câștigător al premiilor Hugo și Nebula
„Această carte este plină de înțelepciune practică pentru toți cei ce vor să-și conducă singuri viața, afacerile și cariera. De fiecare dată când recitesc un capitol îmi vin idei noi, ceea ce dovedește că mesajul său este profund și fundamental.“ – Gifford Pinchot III, autor al cărții Intrapreneuring
7. IUBESC SĂ FIU FEMEIE. GHIDUL FEMEII DE NOTA 10, de Hedi Hoka, Sian Books
Psihologa Hedi Hoka a întocmit un ghid complet al femeii împlinite, indiferent de vârstă, de situația familială, de carieră sau de valoarea genții pe care o poartă. Cartea cuprinde o serie de sfaturi practice și informații inedite, prezentate cu umor și poftă de viață.
Dacă simți că îți lipsește ceva ca să fii fericită, dar nu știi ce, începe prin a conștientiza că ai libertatea de a te bucura de viață! Fericirea înseamnă în primul rând acceptare deplină de sine, fără să conteze dacă ești singură sau căsătorită, într-o relație sau divorțată, ori dacă ai sau nu copii. Poți face ceea ce îți dorești cu adevărat. Poți schimba lumea urmându-ți obiectivele personale. Poți iubi și te poți lăsa iubită la orice vârstă. Azi, 40 de ani este noul 20. Ai dreptul la plăcere sexuală și îți poți stabili singură limitele de care simți că ai nevoie. Trăiește așa cum simți, având încredere în instinctul tău! La orice pagină deschizi această carte, te vei bucura de susținerea necesară pentru a-ți face viața mai frumoasă. Pentru că ai avut inspirația de a urma un curs de fericire cu efecte imediate.
„Când vezi o femeie cu un zâmbet fermecător, cu o energie pozitivă care te ia pe sus, care te motivează să te iubeşti necondiţionat şi să te accepţi pe tine aşa cum eşti, nici nu poţi să înţelegi că ea ar avea vreo problemă. Pare că Hedi Hoka există numai pentru a te scăpa pe tine de probleme – cum de altfel şi face, multe ore pe zi.” – puteredefemeie.ro
„Un adevărat cadou pentru cei care apreciază lectura de calitate, cartea Iubesc să fiu femeie oferă o cupă de inspirație pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a femeilor.” – casamea.ro
8. MEDICINA INTERNA PENTRU CADRE MEDII, de Corneliu Borundel
Rod al colaborării unui prestigios colectiv de autori (medici de diferite specialităţi), a cărui coordonare a fost asigurată de medicul Corneliu Borundel, Manualul este circumscris sarcinii de bază a cadrului medical cu pregătire medie, de asigurare a condiţiilor optime de îngrijire a bolnavului (îngrijirea medicală propriu-zisă, atribuţiile igienico-sanitare, organizatorice, educative şi gospodăreşti), insistând asupra necesităţii ca acesta să-şi însuşească, cât mai profund şi mai rapid, cunoştinte şi practici de specialitate şi să-şi manifeste receptivitatea faţă de ştiinţă şi faţă de nou.
Informaţiile – revizuite, adăugite şi actualizate conform ultimelor cercetări ştiinţifice întreprinse în diversele specialităţi ale medicinei interne şi expuse la un nivel elevat, dar comprehensibil – acoperă cele mai diverse aspecte ale activităţii de zi cu zi ale asistenţei medicale: examinarea, urmărirea evoluţiei bolilor şi metodele de tratament specifice, cât şi repere ale stabilirii contactului cu bolnavii şi ale posibilităţilor de recuperare după boală.
9. ÎNTRE ACTE, de Radu Beligan
Cu o carieră de 75 de ani și o notorietate indiscutabilă în lumea teatrală internațională, Radu Beligan poate fi considerat, fără îndoială, un caz unic în istoria teatrului. Însă originalitatea sa nu e dată doar de aceste recorduri, ci mai degrabă de viziunea pătrunzătoare (care îi permite să emită judecăți esențiale privitoare la fenomenul teatral) și de o calitate care pentru mulți s-ar putea să fie o reală surpriză: aceea de intelectual și om de cultură, capabil să emită un discurs foarte valoros privitor la întregul peisaj cultural european.
„Între acte” este o culegere de însemnări, cugetări, rememorări și comemorări care constituie tot atâtea documente ale istoriei și filosofiei teatrului. Fie că istorisește o anecdotă, fie că povestește o întâlnire cu Salvador Dali sau cu Eugen Ionescu, fie că alcătuiește tablouri succinte și grăitoare ale monștrilor sacri ai scenei românești, fie că face subtile analize conceptuale ale fenomenului teatral, Radu Beligan rămâne inconfundabil.
Și poate că nu există o confirmare mai bună a acestui verdict (chiar dacă în acest volum veți găsi astfel de confirmări din partea unor personalități ale culturii universale) decât candida interpelare pe care ne-o dezvăluie autorul: „Un ţigănuş de vreo zece ani se apropie de mine în târg la Bolintin: «Nu eşti dumneata artistul ăla care a jucat în filmele alea?»“.
10. DOCTORUL MEMORIEI, de Douglas J. Mason, Spencer Xavier Smith
O carte care îți prezintă tehnici simple și amuzante pentru îmbunătățirea memoriei. Uiți mereu unde îți lași cheile? Nu mai știi zilele de naștere ale prietenilor, iar atunci când îți este prezentat cineva îi uiți imediat numele? Îți aduci aminte că trebuie să mergi la o întâlnire după ce a început deja? Dacă primul lucru la care te gândești în urma acestor constatări este că te vei trezi în curând într-o lume fără amintiri, temerea ta este nefondată. Nu ți-ai pierdut mințile, ci doar cheile, iar între timp ai găsit cartea care te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria și să îți întărești capacitatea mentală.
Pornind de la cele mai recente cercetări în domeniu, autorii ne oferă explicații clare despre modul în care funcționează memoria. Creierul uman este un organ mult mai complex, mai flexibil, mai maleabil și mai ușor de reînnoit decât se credea. Ca și în cazul mușchilor, antrenarea creierului poate duce la rezultate extraordinare. Cele opt capitole ale lucrării sunt ușor de parcurs și conțin cele mai eficiente instrumente de ascuțire a memoriei. Exercițiile practice, sfaturile și trucurile ne învață cum să ne concentrăm mai bine, atât asupra procesului de codificare a informatiilor, cât și asupra procesului de recuperare a lor din amintire. Prin creșterea capacității de a reține lucrurile importante pentru noi, se îmbunătățește garantat și calitatea vieții.
Așadar, dacă ai îndoieli în legătură cu eficiența memoriei tale sau îți dorești, pur și simplu, să reții lucrurile cu mai multă ușurință, ai încredere în Doctorul memoriei! Specialitatea lui sunt amintirile clare, complete și de durată.
Despre Grupul Editorial ALL.
Grupul Editorial ALL este format din editurile ALL, ALL Educaţional, ALLFA, Galaxia Copiilor, Sian Books şi Helen-Exley România. A fost fondat în 1991 şi este unul dintre editorii de top din România. În prezent editurile ALL publică peste 200 de titluri anual, în peste 40 de serii şi colecţii de carte.
Comunicat Editura ALL