fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak (Editura Polirom, 2019)

Ucenicul arhitectului

Editura Polirom a publicat recent în colecția Top10+ romanul Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak. În fapt, este o reeditare a volumului ce a apărut tot la Polirom în anul 2015. O carte excelentă, de la o autoare de origine turcă. Dacă nu ați citit-o până acum, este o excelentă opțiune pentru viitoarele voastre lecturi.

Autoarea bestsellerului international Bastarda Istanbulului, nominalizat, chiar in anul aparitiei, la Walter Scott Historical Novel Prize, romanul Ucenicul arhitectului e o poveste plina de culori si de lumina, care se desfasoara in neuitata vreme a sultanului Soliman Magnificul.

Un baiat pirpiriu, numai ochi si par zburlit, coboara de pe o corabie la Istanbul, sa duca un dar fara seaman la seraiul sultanului: un elefant cu totul si cu totul alb. Cei doi sint repede prinsi intr-o inlantuire de istorii tainice, in care se amesteca iubiri fara speranta, viziri plini de cruzime, cadine si sultane viclene, vrajitoare si uneltiri de curte. Nedespartit de prietenul lui, elefantul, baiatul ajunge in scurta vreme ucenicul lui Mimar Sinan, unul dintre cei mai faimosi arhitecti din Imperiul Otoman, alaturi de care ridica, ani in sir, moschee dupa moschee.

„O punere in scena spectaculoasa, un roman populat cu armate de aventurieri, tigani misteriosi si curtezane carora nu le lipseste bunatatea, Ucenicul arhitectului este si un poem de dragoste inchinat frumusetii cosmopolite a Istanbulului.” (The New York Times Book Review)

„Elif Shafak alege pentru romanul Ucenicul arhitectului un fundal istoric generos, plin de frumusete. Ucenicul arhitectului poate fi citit ca o serie de viniete fascinante, inspirate din alaturarea artei cu religia, a creativitatii cu devotiunea… O carte vibranta, plina de spirit, vie.” (The Washington Post)

„Arhitectura este unul dintre subiectele puternice ale lui Elif Shafak. Romanul ei este construit pe mai multe straturi, ce impresioneaza prin splendoarea detaliului imbricat si prin maretia viziunii, o viziune care arata cum ura si egoismul distrug o lume ce poate fi reconstruita numai prin dragoste.” (The Observer)

Cumpără cartea Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak, cu reducere, de la Elefant sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Septembrie poate aștepta

Lansare de carte: Septembrie poate aștepta, de Susana Fortes

Next Article
Balada unicornilor

Balada unicornilor, de Ledicia Costas (Editura Polirom, 2019)

Related Posts

Total
0
Share