fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Iulian Tănase: ”Dragostea e o chestiune nu doar de chimie, fizică și anatomie, ci și o problemă de comunicare”

Da, 14 februarie e o zi grea pentru enoriașii și enoriașele care se închină la moaștele lui Cupidon, în acordurile muzicii lui Eros Ramazzotti, tocmai de aceea mi-am propus să le vin în întîmpinarea nefericitei și insuportabilei fericiri pe care o resimt, întinzîndu-le o mînă de ajutor.

Dragostea, dragi îndrăgostiți, e o chestiune nu doar de chimie, fizică și anatomie, ci și o problemă de comunicare.

teoria-taceriiDragostea, se spune, este oarbă, dar ea se află, adesea, într-o situație încă și mai rea, fiind și surdă, și mută, sărăcuța! E adevărat că îți poți face treaba și cu ajutorul unei partide de comunicare non-verbală, dar nu toată lumea apreciază frumusețea tăcerii. Dacă tu și jumătatea ta apreciați frumusețea evanescentă a tăcerii și vă iubiți mai mult pe mutește, vă recomand TEORIA TĂCERII. O să învățați să tăceți în 173 de feluri, mult mai multe decît există în Kama Sutra Muta.

Dragostea ne aduce, se știe, în situația de a nu ne găsi cuvintele exact cînd am avea mai mare nevoie de ele. Tu ai nevoie ca de aer de niște cuvinte frumos articulate, și ele, cuvintele, nu vin. Ce faci atunci? E foarte simplu.

manualul-imblinzitorului-de-cafeleDacă v-ați cunoscut în urma unei invitații la o cafea (bărbații, săracii, continuă să invite femeile la o cafea, deși femeile știu foarte bine ce înseamnă atunci cînd un bărbat le invită la o cafea), soluția este MANUALUL ÎMBLÎNZITORULUI DE CAFELE.

Una e, ca bărbat, să îi spui unei femei pe care vrei să o cucerești despre problemele tale la serviciu, chiar dacă ai un serviciu bun, și alta e să începi să îi spui că pleoapele sînt niște fecioare extatice, că visele sînt amazoane în călduri, care practică echitația nocturnă, că dragostea este atunci cînd creierul (sau creierele) împrumută cîteva idei de la furnică și așa mai departe.

oase-migratoareDacă iubitul tău este înnebunit după rasolul de vită, nu îi faci, de Ziua Îndrăgostiților, un rasol de vită, ar fi redundant. Mult mai bine îi faci cadou un exemplar din OASE MIGRATOARE, pe care îl poți lăsa fără probleme să vorbească în locul tău, căci oasele vorbesc uneori foarte bine, de la sine:

Am visat că vii, am visat că pleci, am visat că n-o să te mai văd niciodată. Am visat globulele tale roșii împodobindu-mi sîngele ca pe un brad de Crăciun. Ți-am visat ochii aruncîndu-se, ca niște pietre fierbinți, în apele întunecate ale privirii mele. Ți-am visat gura mușcînd din carnea mea arsă. Am visat pielea mea galbenă întinzîndu-se la soare pe nisipul alb al pielii tale. Am visat unghiile tale crescînd, roșii, din degetele mele. Am visat că dinții mei erau tot atîtea icoane pe sticlă. M-am visat îngenuncheată în fața gurii mele. Am visat că mergeai desculț pe niște pietre ascuțite. Te-am visat rătăcind între brațele mele. Ți-am visat carnea arzînd în palmele mele încinse. Am visat două mîini împletindu-mi părul în părul tău. Am visat o cicatrice mutîndu-se, ca o minge de ping-pong, de pe fața mea pe fața ta. Mi-am visat degetele bătrîne sprijinindu-se în oasele degetelor tale. Mi-am visat amprentele fluturînd în bătaia vîntului. Am visat că locuiam împreună în pîntecele de bronz al lui Tian Tan Buddha de pe insula Lantau. Am visat că îți dăruiam un copil în fiecare zi. Am visat că dormeai gol pe mormîntul lui Confucius. Am visat că eram templu și tu intrai în mine să te rogi. Am visat că erai o portocală care vorbea fluent mandarina. Am visat Soarele acoperit de ape. M-am visat pește mut înotînd în gura ta, și așa mai departe.

experimentul-mamatataDacă își dorește copii cu tine, dar nu are curaj să facă acest pas, plus că nici măcar tu nu ești prea convins/ă de asta, dăruiește-i un exemplar din EXPERIMENTUL MAMATATA. Poate nu veți face copii în timp ce o veți citi, seara, înainte de culcare, dar măcar veți rîde în hohote. Rîsul e un afrodiziac dat naibii, dacă n-ați aflat pînă la vîrsta asta.

Totuși, dragostea rămîne un sentiment nobil și curat, care face să clocotească în tine cele mai înflăcărate simțăminte, de o puritate sfîșietoare, și ce păcat că nu poți exprima ceea ce simți. În sinea ta, ești cel mai mare poet, respectiv cea mai mare poetă, nimeni n-a mai iubit vreodată așa cum iubești tu acum, ceea ce simți este unic și irepetabil, dar, vai!, limba nu prea te ajută, din nefericire. E OK, pentru asta există IUBITAFIZICA. N-am scris-o pentru mine, am scris-o pentru tine, vorba vine.

iubitafizicaIată cîteva fragmente nemuritoare pe care e bine să le înveți pe dinafară și să le scoți din gură, așa cum ai scoate niște ași din mînecă:

Pentru trupul tău nu există podoabă mai frumoasă decît dragostea. Inima ta bate step pe principalele artere ale inimii mele. Pe cerul gurii tale soarele nu apune niciodată.

Pe trupul tău ca o cruce a păcatului iudeii mă răstignesc în fiecare noapte. Fericiţi cei bogaţi cu trupul tău.

Cît timp crezi că te vei mai ascunde în spatele acestui sărut?

Cum aş putea oare să te uit
cînd tu îmi invadezi conştiinţa cu subconştientul tău
şi îmi intri pe sub piele epilîndu-mi venele prin interior
şi te plimbi cu gondole tăcute pe arterele mele şi îmi tulburi sîngele?

Deocamdată, sîntem doar cuvînt, dar vom mai fi şi strigăt, vom mai fi şi tăcere, nu doar voci îndepărtate, va mai fi şi pieptul meu aspru luptînd împotriva sînilor tăi, vor mai fi şi gleznele tale înfăşurate în jurul gîtului meu

Viitorul este prezent, este aici, el se află la un braţ distanţă de umerii tăi aşteptători.

Să nu dormi atunci cînd visezi.

Hai, v-am pupat, îndrăgostiților, să visați frumos, că s-ar putea să se întîmple.

Iulian Tănase | Facebook

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
civilizatia spectacolului

Lansare de carte: Civilizatia spectacolului de Mario Vargas Llosa

Next Article

Lista Anutei: Zece romane cu spioni

Related Posts

Total
0
Share