fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lista Anutei: Zece romane istorice scrise de autori romani

Daca si tie iti plac romanele istorice inseamna ca aceasta lista nu o sa te plictiseasca. Am facut o selectie de zece romane istorice scrise de autori romani, pentru ca si noi avem scriitori buni care merita sa fie promovati si cititi. Eu mi-am achizitionat Ambasadorul din aceata lista. Voi ce carte ati citit sau vreti sa cititi din aceasta lista?

Vezi si lista cu 10 romane istorice scrise de autori straini.

Descrierile cartilor de mai jos apartin librariilor online pe care le recomandam. Pentru mai multe informatii despre fiecare carte in parte puteti folosi Google, cu siguranta veti gasi recenzii sau articole care sa va dea mai multe amanunte. Vezi aici toate recomandarile din lista Anutei. Spor la citit!

1. “A doua moarte” de Eugen Ovidiu Chirovici

a-doua-moarteVezi aici pretul cu reducere

Desi aduce la viata o epoca tulbure in istoria Europei, in care intrigile, tortura si intimidarea sunt metodele uzuale prin care potentatii isi ating scopurile, volumul lui E.O. Chirovici se incheie intr-o nota plina de sensibilitate. Nefericirea omului, moartea sufletului sau, este pedeapsa pentru ca uita un adevar vechi de cand lumea, enuntat si de cartea de capatai a umanitatii: „Iar daca dragoste nu am, nimic nu sunt“.

Cartea scoate la lumina un asa-numit Manuscris din Dummstein, menit sa evoce credintele care formau paradigma mentala a spatiului european medieval, cînd, in numele Bisericii si sub influenta superstitiilor, se desfasura o adevarata vanatoare de vrajitoare. Sunt dezvaluite, de asemenea, ritualurile de initiere ale inchizitorului, care, in exercitarea oficiului cu care a fost investit, nu apare – asa cum il infatiseaza imaginarul colectiv – sub masca tortionarului sadic, ci da la iveala o latura neasteptata a sufletului sau.

2. “Drumul spre fericire. Misterul Testamentului” de Cristian Gava

drumul-spre-fericire-misterul-testamentuluiIn primul sau roman, intitulat Drumul spre fericire. Misterul testamentului, autorul ne invita intr-o calatorie initiatica prin Europa medievala. Dar pe cat de placuta este pentru noi, pe atat de periculoasa se dovedeste a fi pentru personajele sale, dispuse sa lase totul in urma ca sa atinga fericirea.

Si atunci, merita oare sa renunti la trecut, cand nu stii ce-ti poate oferi viitorul? Cristian Gava are 16 ani si este cel mai tanar membru al Uniunii Scrrtorilor, afirmandu-se ca poet de la o varsta foarte frageda.

3. “Nepovestitele trairi ale templierilor romani. Cartea I” de Adrian Voicu

nepovestitele trairi ale templierilor romaniVezi aici pretul cu reducere

Cei trei eroi sunt un valah – Berila – un ungur – Pista Massy – si un sas – remvurst von Schlitz -, care bat Europa de la curtile lui Filip cel Frumos si Clement al V-lea pana dincolo de Prut, ajutandu-l pe Basarab Intemeietorul sa castige lupta de la Posada. Ei traiesc intens zorii framantatului secol XIV si scriu o istorie al carei deznodamant ne este astazi foarte bine cunoscut, adaugandu-i insa detalii noi la fiecare pas.

Cei trei incearca sa-l salveze de la moarte pe Jacques de Molay, se intalnesc cu Dante, cu Romeo si Julieta (pe care ii salveaza), cu mesterul Manole si cu eroii Mioritei, insa faptele lor nu sunt stingherite de tragismul acestor povesti.

4. “Biblia pierduta” de Igor Bergler

biblia pierdutaVezi aici pretul cu reducere

Trei crime ii schimba planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighisoara pentru o conferinta de istorie.

Cea mai controversata figura a Europei de Est, Vlat Tepes, a finantat un proiect ambitios care avea sa schimbe fata intregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi dscifrat doar de anumiti initiati. In 1455 codul este ascuns in prima lucrare tiparita vreodata: Biblia B42 cunoscuta ca si Biblia lui Gutenberg.

O adevarata odisee culturala care imbina desavarsit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse si coduri secrete minutios construite, cartea eveniment a anului captiveaza de la prima propozitie si ofera o experienta literara de neegalat.

5. “Cavalerii Ordinului Basarab, Vol 1” de Ioan Dan

cavalerii-ordinului-basarab-vol-1Vezi aici pretul cu reducere

Primul roman al seriei scrise de Ioan Dan, Cavalerii Ordinului Basarab, este o cronica a evenimentelor din vremea lui Mircea cel Batran, din timpul expansiunii imperiului otoman, de la intrigile din palatul sultanului din Adrianopole pana la luptele pentru cucerirea Dobrogei.

Nufarul Alb, agentul secret al lui Mircea cel Batran, spioneaza in cetatile de la gurile Dunarii, in folosul Mariei Sale.

Va rezista Tara Romaneasca in fata armatelor conduse de sultanul Murad?

6. “Ambasadorul” de Ioan Mihai Cochinescu

ambasadorulVezi aici pretul cu reducere

Alexandru traieste aventura unei fabuloase calatorii catre China veacului al XVII-lea, ca ambasador al tarului Rusiei. Un sir nesfarsit de peripetii, o tulburatoare, secreta si interzisa poveste de dragoste. Inaltarea si decaderea unui tragic personaj livresc, invaluit in mister. Totul, intr-o cheie finala absolut imprevizibila.

Interzis de cenzura comunista, Ambasadorul a aparut abia dupa revolutia din 1989, obtinand in scurt timp cele mai prestigioase premii literare din Romania: Premiul Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania si Premiul pentru Proza „Liviu Rebreanu”. Prima editie, aparuta tot la Editura Cartea Romaneasca, in 1991, s-a epuizat in numai cateva saptamani.

Reeditarea Ambasadorului aduce in atentia cititorului roman contemporan o opera unica, slefuita cu migala artizanilor de pietre pretioase si cu stiinta ezoterica a alchimistilor de demult, si, deopotriva, un autor in plina ascensiune.

7. “Blestemul manuscrisului” de Bogdan Hrib si Razvan Dolea

blestemul-manuscrisuluiVezi aici pretul cu reducere

Marele Maestru al Cavelerilor Teutoni, Herman von Salza, intelege ca batalia pentru tinuturile carpatice e pierduta. Doar unul de-al locului, un roman, poate duce lupta mai departe in apararea crestinatatii. Fratele Walter Schwartz a avut o mama romanca, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi intemeietorul, daca Papa va redacta o Charta a Europei unite, o bula de plumb negru… Doar asa lupta poate fi dusa mai departe… intemeierea Tarii Romanesti, luptele pentru independenta, marile mistere ale istoriei, cavaleri si domnitori, catolici si ortodocsi, iubiri interzise, aliante secrete, crime si executii…

Opt secole de istorie in umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat sa nu poata fi citit niciodata… Alternand episoadele din trecut, Stelian impreuna cu politia romana, franceza si germana incearca sa dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut in 1945 langa Budapesta in ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la Bucuresti si ascuns la o sectie a Comitetului Central, furat din nou din BCU in zilele Revolutiei, ajunge in fine, dupa ambuscade si urmariri la Palatul Cotroceni cu ocazia unei receptii in cinstea ministrilor apararii din tarile NATO. Dar si aici se pregateste un atentat… Ultimul!

8. “Agentul secret al lui Altin-Bey” de Rodica Ojog-Brasoveanu

agentul-secret-al-lui-altin-beyVezi aici pretul cu reducere

Acest roman Agentul secret al lui Altin-bey publicat la editura Nemira in colectia Suspans incheie seria de Capa si spada a Rodicai Ojog-Brasoveanu. Binecunoscutul logofat, un muschetar autohton, va face drumuri pe la curtile altor crai si pe la cele ale Imperiului Otoman pentru a-l ajuta pe domnitorul Brancoveanu sa salveze tronul si tara de cotropirea turcilor.

In drumurile sale este insotit de servitorul sau, om din popor plin de intelepciunea si umorul specific taranului roman, care se va dovedi inca o data a fi mai mult decat atat: un prieten.

Inteligenta, umorul, seductia, curajul si indemanarea in manuirea armelor sunt atuurile acestui luptator. Din pacate, eforturile acestui boier il vor duce la sacrificiul suprem.

9. “Ciocoii vechi si noi” de Nicolae Filimon

ciocoii-vechi-si-noiVezi aici pretul cu reducere

Ciocoii vechi si noi este un roman de marca al literaturii romanesti, dincolo de miza estetica a cartii, seriile succesive de cititori au fost fascinati fie ca au vrut, fie ca nu, in tot acest rastimp, de fenomenul ce constituie substanta romnanului: ciocoismul, forma romaneasca a parvenitismului, a venalitatii si lacomiei, a lipsei de repere morale, a mitocaniei agresive si viclene, a exhibitionismului imbuibatilor si ingamfatilor.

Ciocoismul repugna, aproape tuturor, la prima vedere, dar el sta ascuns probabil in fiecare dintre noi; suntem obligati sa vedem ca mereu sunt create conditii si motive pentru renasterea lui; nimic nu-l poate stavili cu totul, cel putin pana acum. Iata, o constatare deconcertanta pentru oricine mediteaza serios si-n tonalitate responsabila despre centrele de imoralitate din spatiul nostru public. Parafrazandu-l pe Spinoza, autorul Eticii, am putea spune ca unei pasiuni si unui viciu nu le poti opune cu folos, decat ceva egal in forta, daca nu ceva mai tare decat ele.

Deocamdata, ciocoismul este, din pacate, un viciu activ, iar adevaratele virtuti ale vietii democratice – politetea, spiritul de dreptate, cinstea, simplitatea, loialitatea, prudenta, toleranta, blandetea curajoasa si curajul bland, grija si iubirea – apar ca valori morale si forte sufletesti lipsite de vlaga.

10. “Templul negru” de Adrian Onciu

templul-negruVezi aici pretul cu reducere

Un document exploziv… O disparitie misterioasa… Un secret vechi de mai bine de un secol… Un intrus in sferele oculte ale Puterii zguduie din temelii o megaconspiratie. Protocoalele Inteleptilor Sionului… Noua Ordine Mondiala… Templul Negru… Cineva trebuie sa mearga pana la capat. Cineva trebuie sa afle adevarul. Oare va reusi?

Dupa debutul cu Cercul Kagan si Afacerea Alzira, publicate la aceeasi editura, Adrian Onciu se reconfirma ca un excelent autor de thriller-uri cu acest nou volum. Scenariul inteligent si imaginativ poarta de-a lungul Europei si al unei conspiratii de peste o suta de ani, fiind scris in stilul deja consacrat al autorului – rapid si concentrat, fara zorzoane stilistice inutile, insa proaspat si plastic la nivelul imaginilor si formulelor. Uneori, intr-un gen apropiat celui al romanului de spionaj, ai senzatia ca John Le Carre a pus seminte si in pamantul nostru.

Anuta Stanculeanu
Total
4
Shares
2 comments

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

Cărți ieftine: aproape 200 de cărți sub 5 lei titlul

Next Article

E iarnă și-n Herăstrău. Coafura rezistă :)

Related Posts

Total
4
Share