fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Stephen King – autorul săptămânii în librăria Elefant

Stephen KingȘtiu că nu e doar librărie Elefantul, dar mie tot așa-mi place să-i spun. Până la urmă, merg acolo pentru cărți. de cele mai multe ori. Și în vizita făcută astăzi am văzut că elefantul l-a desemnat pe marele Stephen King drept autor al săptămânii. Dacă ar fi după mine l-aș lăsa acolo, ca autor al săptămânii, tot anul :) Partea frumoasă este că această ”numire” vine împreună cu o bună reducere de preț la cărțile lui Stephen King.

La noi pe blog găsiți mai multe recenzii la cărți semnate de Stephen King, iată și trei titluri foarte dragi nouă: Carrie, Christine, JFK. 11.22.63. Și ca să ne înțelegem că Stephen King este unul dintre autorii noștri preferați, i-am dedicat de curând și un bookquizz la care au participat foarte mulți prieteni (este și acesta semn că romanele lui King sunt apreciate și în România).

Încheiem prin a vă propune și un scurt bio, prin care ne dorim ca și cei care nu auzit până acum de acest autor să afle câte ceva despre domnia sa.

Stephen King s-a nascut in Portland, Maine, in 1947 si este cel de-al doilea fiu al lui Donald si Nellie Ruth Pillsbury King. Cand avea doi ani, tatal sau si-a abandonat familia, astfel ca micul Stephen King a avut o copilarie grea, marcata de repetate mutari dintr-un oras in altul. Stephen King  a indragit matineele anilor ’50, unde se proiectau in special filme de groaza si SF.

In 1960, Stephen King l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, care a avut o influenta decisiva asupra carierei sale. Acesta a fost momentul in care marele autor a inceput sa scrie povesti la o masina de scris careia ii lipsea tasta „N”, pe care o vom intalni mai tarziu in Misery.

Stephen King a doborat toate recordurile de vanzare si a primit numeroase premii, printre care si prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite in Domeniul Literaturii Americane oferita de National Book Foundation. In 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Revoluția preturilor la eMAG. Reduceri bune la cărți și nu numai

Next Article
reduceri thriller horror

Prețuri de speriat la cele mai vândute cărți Thriller & Horror

Related Posts

Total
0
Share