fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Arta şi spectacolul tehnologiei 3D

arta-2

arta-1O expoziţie ieşită din tipare găzduieşte Broadgate Welcome Centre, din Londra. Este vorba despre The Art of Doing More, un melanj de stiluri şi de domenii de exprimare – pictură, fotografie, street art – care folosesc o rampă de lansare cât se poate de modernă: tableta. Întreaga manifestare este o reflectare a faptului că oportunităţile create de avansul tehnologic deschid căi revoluţionare pentru artişti, care le folosesc din ce în ce mai mult, astfel încât graniţa dintre artă şi tehnologie a ajuns aproape inexistentă, iar creatorii depăşesc cu uşurinţă frontiere pe care nu le credeau posibil de atins.

11 artişti au venit, aşadar, în întâmpinarea publicului cu explorările propriilor lumi prin intermediul tehnologiei. Unul dintre ei, de pildă, Hannah Adamszek, a realizat o femeie care ţine o floare în gură. Chiar dacă artista a folosit tableta, lucrarea dă impresia că a fost realizată direct pe pânză, în special prin efectele de vopsea în ulei.

O altă lucrare, realizată de Chuck Elliott, prezintă ceea ce artistul a denumit „geometrie lichidă” şi reflectă, tot cu ajutorul ultimelor aplicaţii tehnologice, lumina în mişcare. La rândul său, artistul urban Dean Stockton înfăţişează publicului o lucrare care îmbină comicul cu performanţele Windows. „Este o sinergie continuă între ceea ce creez în atelier şi felul în care pot să-mi iau opera cu mine oriunde merg, graţie tabletei”, spune artistul.

arta

Artistul digital Saroj Patel a realizat un zbor, Lox s-a inspirat din „Ziua Morţilor” din Mexic, street artist-ul Agent X a folosit tableta pentru a crea un design de surfing. Alte lucrări sunt cea a fotografului

Pascal Barker, care foloseşte în mod regulat smartphone-ul şi alte facilităţi 3D pentru a-şi perfecta lucrările, a lui Pam Glew, care evidenţiază în expoziţia londoneză un amestec fascinant de drapele şi figuri celebre, a fotografului Stefan Sieler, cu surprinderea altui zbor, cel al timpilor de plutire dintre mişcările de dans, sau a ecranului pop-art realizat de Russell Marshall, care s-a concentrat pe imaginea Reginei Elisabeta a II-a.

Acesta este viitorul artei? Sau mai bines spus, aceasta este arta viitorului? Un lucru este cert: înalta tehnologie conferă posibilităţi infinite de exprimare pentru artişti, care-şi pot nuanţa lucrările la cote şi cu efecte nemaiîntâlnite până acum. Este uşor de presupus, sub aceste auspicii, că expoziţiile de aertă vor intra într-o nouă eră a spectaculozităţii.

arta-5jpg arta-4 arta-3

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

„Indescriptibilul Bordeaux” („Un an bun”, de Peter Mayle)

Next Article

Hyperliteratura si Adenium lanseaza „69 de motive stupide să te apuci de citit”

Related Posts

Total
0
Share